Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2010 10:13 - АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 1583 Коментари: 1 Гласове:
1



Просперитетът на България зависи от жизнеността на нейния частен сектор. Ето защо, след внимателно проучване на икономическите и обществени нужди на страната, бордът на директорите на Фондация „Америка за България” избра шест области, в които предоставя грантове: Изкуство и култура; Земеделие и околна среда; Гражданско общество и демократични институции; Социална сфера; Образование и библиотеки и Културен туризъм. Ние залагаме на уникалния характер и конкурентни предимства на България – на нейната богата и световно значима история и култура, на изобилието и щедростта на земеделските й ресурси, на високо образованите и предприемчиви граждани. Едновременно обръщаме внимание и на някои от препятствията за развитието на страната – хората в неравностойно положение и все още утвърждаващото се върховенство на закона.

За да може частният сектор да осигури желания икономически растеж, Фондация „Америка за България” подкрепя инициативи за насърчаване и развитие на предприемачески и лидерски умения, за повишаване на продуктивността чрез въвеждане на иновации и нови технологии, за развитие на международните връзки и обмен между хората, за подобряване на законовата среда и прилагането на върховенството на закона. Ангажираното и конструктивно взаимодействие между представителите на частния, обществения и неправителствения сектор, както и на отделните граждани, ще спомогне за успешното реализиране на тези инициативи.

Успехът на Българо-американския инвестиционен фонд, организацията, която ние наследихме, се дължеше на подкрепата и насърчаването на предприемачеството. Нашият стратегически подход е да финансираме организации с инициатива, да се вслушваме в местните нужди и да се учим от нашите бенефициенти. Ние си партнираме с институции и личности с визия и способност да осъществяват промяна. Ние сме решени да измерваме количествено и качествено резултатите от нашите грантове, когато това е практически възможно. Нашата крайна цел е да допринесем за продължаване и утвърждаване на отношенията на доброжелателство и приятелство между САЩ и България като въплъщаваме щедростта на американския народ.

Фондация „Америка за България” одобрява грантове, следвайки своите Водещи принципи и ръководена от високи стандарти на етичност и прозрачност.

 

  • Изкуства и култура. Нашите инициативи утвърждават богатата традиция на автентичните български занаяти и изкуства и подпомагат модерните изяви на обещаващи български творци. Това привлича повече туристи, стимулира местната икономика и повишава търсенето на българска култура в страната и в чужбина.
  • Земеделие и околна среда. С изобилните и разнообразни природни ресурси на България земеделието винаги е било важна движеща сила за икономически растеж. Ние насочваме усилията си към повишаване на продуктивността на българското земеделие чрез финансиране на обучителни инициативи и въвеждане на нови технологии и практики.
  • Гражданско общество и демократични институции. В работата си с неправителствени организации ние подкрепяме инициативи, насочени към утвърждаване на върховенството на закона, за да създадем благоприятна среда за привличане на повече чуждестранни инвестиции и да гарантираме просперитета на съвременна България, която цени свободният пазар и демокрацията.
  • Образование и библиотеки. В работата си с българските училища, университети и библиотеки ние се стремим да продължаваме най-добрите традиции на българското образование. Фондацията подкрепя основно програми, които изграждат бъдещите бизнес лидери на страната като движещата сила за развитието на частния сектор. Фондацията финансира също проекти за модернизиране на българските академични библиотеки и свързването им с библиотечни мрежи по света.
  • Социална сфера. Равните възможности за достъп до образование и работа са предпоставка за напълно функционираща пазарна икономика в България. Ние подкрепяме инициативи, насочени към повишаване на нивото на трудова заетост и образование сред хората в неравностойно положение България.
  • Културен туризъм. Ние подкрепяме археологически проекти в България, които привличат повече местни и чуждестранни посетители, заинтересовани от богатите археологически съкровища на страната.

 

Новини Международна академия по киберразследвания се създаде с подкрепата на Фондация "Америка за България" image

„България може да се превърне в регионален център за противодействие срещу киберпрестъпността, както и за обучение по киберразследвания”

Прочетете повече





Тагове:   България,   Америка,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - ЗАЩО КИБЕРРАЗСЛЕДВАНИЯ...
27.09.2010 10:15
...ВМЕСТО РАЗСЛЕДВАНИЯ НА КАЛЕНДАРНИТЕ ГРАДОВЕ ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673491
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив