Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2011 10:15 - Руснак купи най-скъпия апартамент в Ню Йорк за $88 млн.
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 1001 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2011 10:17


Това е най-високата в историята цена, платена за имот в Манхатън, твърдят експерти image Руският олигарх Дмитрий Риболовлев купи за 88 милиона долара най-скъпия апартамент в сърцето на Ню Йорк, съобщи New York Observer. Според изданието това е най-високата в историята цена, платена за имот в Манхатън. В отговор на публикацията от семейството на руснака обясниха, че собственик всъщност е Екатерина Риболовлева, дъщеря на Дмитрий. Продавач е известният финансист и банкер Санфърд Уейл.

Дъщерята на бившия основен акционер в компанията "Уралкалий" се е сдобила с 10-стаен пентхаус на адрес 15 Central Park West с изглед към Сентръл парк. Площта на жилището е над 626 квадратни метра и има обхващаща го от три страни тераса с площ от 190 квадратни метра.

Предишният рекорд за подобна покупка се държи от Джей Кристофър Флауърс, който се сдоби с Harkness Mansion за $53 млн. през 2006 г.

Състоянието на Дмитрий Риболовлев се определя на около 9.5 милиарда долара и ако той се пресели в Ню Йорк, това би го направило петият по богатство жител на мегаполиса. Пред него са Дейвид Кох, кметът Майкъл Блумбърг, Джон Полсън и Роналд Перелман.

Съсед на дъщеря му скоро ще стане друг руснак - композиторът Игор Крутой купи луксозни апартаменти за 48 млн. долара от другата страна на парка.

Риболовлев, който до края на годината ще стане собственик на футболния клуб "Монако", вече купи през 2008 г. срещу 95 млн. долара имението Maison L’Amitie на Доналд Тръмп във Флорида, припомня New York Observer.

Изданието не пропуска да отбележи, че олигархът е в развод, който може да му излезе доста солено - около 6 млрд. долара, което би го превърнало в най-скъпата раздяла в историята.

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671751
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив