Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2011 18:46 - Подарък от НАП за бизнеса
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове:
1



image През 2012 година ще продължи да функционира изграденият от НСИ и НАП единен вход за подаване на годишната данъчна декларация и годишния отчет за дейността. Т.е. фирмите ще може да подават тези формуляри само на едно място. Ако през 2011 г. фирмата ви не е извършвала дейност, трябва да подадете само Декларация за неактивност, но не се изисква да се пуска празен Годишен отчет за дейността. Новогодишен подарък за фирмите в размер на няколко десетки милиона са подготвили от Националната агенция за приходи. Кодовете за видове плащания на фирмите към хазната се намаляват с около 40 от 1 януари 2012 г.

Така броят на вносните бележки за банкови преводи на бизнеса към бюджета ще се намалят значително. А от това фирмите ще спестят десетки милиони през цялата 2012 г. само от по-малко на брой банкови преводи. Например за вноски към ДОО и НЗОК и за лихви по просрочени осигуровки кодовете за вид плащане ще бъдат едни и същи.

В резултат, ако човек със свободна професия или едноличен търговец е забавил плащането на здравната си вноска и дължи и лихва, няма да попълва две различни платежни нареждания. Крайната цел на промените е всички вноски към хазната да стават наведнъж само с едно платежно нареждане. А промените, които влизат в сила от 1 януари, са сериозна стъпка в тази посока.
 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675739
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив