Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2012 14:05 - Владика имал частна фирма за трансплантация на органи
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 1132 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image д-р Тренчев
Заради досиетата църквата се занимавала с ин витрото. Тренчев подкрепи БПЦ заради обединението й, но настоя досиетата да се отворят и субсидията да се провери.

Настояваме да се изпълни Закона за разкриване на досиетата, ние бяхме първите, които го поискаха от Светия синод,обяви по БТВ лидерът на КТ Подкрепа д-р Константин Тренчев. Била поискана и проверка на субсидиите на църквата заради  информация, че тя не била проверявана от Сметната палата, а там ставало дума за милиони левове.

Църквата сега се опитва да заглуши проблема с разкриване на досиетата на Синода и изразява позиции по въпроса за метода ин витро и сурогатното майчинство.

 

Църквата се крепи на вярата, на вярващите, на миряните и когато пастирът не е морален, стадото се разбягва, констатира Тренчев, който каза, че подкрепя БПЦ, за да може тя да се обедини.

 

Той разкри още, че владика има частна фирма за трансплантация на органи. Проверили сме кой в какви фирми участва, но още не е дошло времето, в което да ги разкрием. Аз не искам да разклащам основите на църквата, но няма как да отречем, че част от тези хора имат техни частни интереси, а освен това са били и в авангарда на атеистите – в бившата Държавна сигурност.

Едва 1100 души у нас се занимават с религия. Това означава, че под Патриарх Максим има само 1100 души, а в Гърция например те са 24 000. Това е една изчезваща професия и нещо трябва да се направи. Но промяната трябва да започне от самата църква, посочи Тренчев.

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673389
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив