Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2012 11:18 - Трайков: Финансови интереси стоят зад протестите срещу шистовия газ
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 595 Коментари: 0 Гласове:
0



Стачката в "Мини Марица-изток" беше излишна, хората бяха подведени, заяви министърът на икономиката и енергетиката image Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков смята, че зад протестите срещу проучването и добив на шистов газ стои мощен финансов интерес.

Не е тайна, че тази кампания с протестите срещу добива на шистов газ беше организирана от пиар фирми от чужбина с мощна финансова подкрепа, заяви Трайков пред Би Ти Ви.

"Тези, които протестират и тези, които преговарят, го знаят това. Има върхушка, която е мотивирана и хора, които възприемат идеята по някакъв начин, защото мислят, че това е техен интерес", заяви Трайчо Трайков.

На въпрос кои са тези пиар компании, които организират тези протести срещу шистовия газ, Трайков отговори: "Принципът е търсете посоката на парите" и отказа да ги назове по име.

На въпрос защо тогава правителството се е съобразило с протестите Трайков отговори, че по-скоро кабинетът се е съобразил с обществените настроения.

 

По повод вече приключилата стачка в "Мини Марица-изток" Трайков коментира, че с блокирането на влака в въглища от Перник стачкуващите са излезли извън правата си.

"Позицията на ДАНС за стачката беше от преди това. Знаете, че енергийната сигурност е част от националната сигурност", добави енергийният министър.

Той е убеден, че хората, работещи в "Мини Марица-изток" са били подведени от някои синдикални лидери.

"Беше обяснено как има оттегляне на подписи, нямаше нищо такова. За мен това беше излишна стачка, излишно нагнетяване на напрежението и хората бяха подведени. Това стана ясно и от интерпретацията на някои мои думи от синдикалните лидери по места", заяви Трайков.

По думите му КНСБ са се проявили като по-разумни и отговорни.

Това, което постигнаха хората като условия, не, че някога сме имали нещо против с всички изброени точки, но за да се стигне до договарянето на документа, голям беше приносът на хората от КНСБ и на част от КТ "Подкрепа", заяви е енергийният министър.

Цената на електроенергията се променя въз основа на известни на всички фактори, коментира Трайков информациите от ДКЕВР, че токът ще поскъпне заради миньорската стачка.

По-късно тази информация бе опровергана от енергийния регулатор, откъдето заявиха, че токът ще поскъпне така или иначе. 

По думите на Трайков стачката се прибавя към тези елементи, които определят цената на тока, но няма да доведе до повишаване на цената на електроенергията.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674769
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив