Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2012 20:14 - 200 бона за работодател, който назначи безработни
Автор: platttonnn Категория: Бизнес   
Прочетен: 1753 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За тримесечния си стаж наетите безработни ще получават минимална заплата и пълни осигуровки
До 200 000 лв. безвъзмездна помощ може да получи всеки работодател, който реши да обучи и наеме на стаж трайно безработни хора. Социалното министерство обяви нова схема за насърчаване на заетостта.
Парите за финансирането й идват от европейските фондове. Всяка фирма, която участва по програмата, трябва да организира квалификационен курс и в последствие да осигури тримесечен стаж на безработен от бюрата по труда. Парите за курса и заплатата на избраните стажанти ще бъдат изцяло покрити от новата схема.

За тримесечния си стаж наетите безработни ще получават минимална заплата и пълни осигуровки. Според експерти най-голям шанс да намерят нови качествени кадри имат хотелиерите, ресторантьорите, строителните фирми и шивашките цехове. В центровете за обучение на персонала вече има запитвания от различни работодатели.

Целта на Социалното министерство е новата схема да повиши квалификацията на близо 19 000 безработни.

 



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Кое точно е ведомството, което
25.01.2012 18:31
отпуска тези суми?
цитирай
2. screamsinbulgaria - Ти вярваш ли..
25.01.2012 22:06
... тези програми са толкова неефективни. Ти с 200 лв би ли живял няколко месеца и то вършещ робски труд но с лепнат етикет стаж по някаква си нова квалификация. Пф-ф-ф-ф-ф! Този филм го знаем. Лапачите и тях ги знаем на тези 200 бона! Трябва с тухла да си ударен по главата да робуваш на някой и да го правиш по - богат и богат. По - добре да отида на хамалска работа в някой строеж, но пък да ми плащат къде по - човешко. България страна на простащината!

Поздрави!
цитирай
3. predpriemach - Отново пълна измишльотина и лъжа
28.01.2012 09:24
За да се крадат пари от Европа. В Агенцията по заетостта, която се води управляващ орган вдигат рамене, а по бюрата на труда седят едни лелки за заплатка, които нищо друго не могат да вършат и нищо не знаят. Това е като програмата за стартиране на бизнес за безработни с безвъзмездни средства до 5000 лв, за която никой нищо не знаеше, докато не я затвориха поради "постигнатия брой заявления". Не разчитайте на тези програми, защото са загуба на време. Направени са с една конкретна цел и тя е източване на европари. ГЕРБ върши същото като тройната ламя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675739
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив