Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2011 11:09 - Кило плацента и марля вадят от почернена родилка
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1108 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мръсотията в майката на починалото бебе престояла 12 дни image 22-годишната Виктория Карастан от Цар Калоян, чието бебенце почина преди 9 дни, задавяйки се с мляко, отново е в болница, съобщи Дарик. Младата жена получила два кръвоизлива, разказали нейни роднини. В болницата в Русе лекарите извадили от утробата й около килограм плацента и марля. Свекърът на младата жена - свещеникът на Цар Калоян Цони Цонев, разказа, че Виктория получила два кръвоизлива за два дни през уикенда и роднините повикали линейка. По думите на поп Цони на жената е направен кюртаж в Родилния дом в Русе.

Близо две седмици след раждането от нея са извадени около килограм "мръсотия" - плацента и марля. Сега се чувствала по-добре, била на системи и антибиотици.

„Имам такава пациентка, но не мога да коментирам състоянието й по телефона", заяви пред "Дарик" д-р Петър Зарзаланов от Русе. Той отрече да има връзка между смъртта на бебето на Виктория и настоящото й състояние. Същото заяви и лекарят, изродил малкия Никола.

Д-р Мишел Озиолор от разградската болница обясни, че плацентата трябва да излезе спонтанно след раждането, но това не се случва при една на всеки 50-60 родилки.

Бебето на Виктория се роди на 16 ноевмри и почина на 19 ноември. Според аутопсията причината за смъртта е задушаване от повръщане на мляко. По случая бе образувано досъдебно производство за причиняване на смърт. То е срещу неизвестен извършител, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Роднините отправиха обвинения за лекарска небрежност. По думите на Виктория бебето не било почистено добре още при раждането си. Тя твърди също, че преди реанимирането малкото проплакало, тоест било е живо, а не както медиците твърдят - без сърдечна дейност



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675975
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив