Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2011 09:00 - Какво общо има тук Бог
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3297 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всичко,ако вярвате.
Нищо,ако не вярвате.

Всяка религия е приемлива за процеса на добиване на себеуважение.Припомнете си,че една от характеристиките на спираловидния кръгов модел е приемането.

Ние сме там,където сме.Вярваме в това,в което вярваме.Не е по силите ни да вярваме вместо другите,нито да ги приобщим към нашата вяра.

Тази теория и моят терапевтичен метод се родиха,когато се съмнявах в съществуването на Бог.Сега вярвам много силно. За мен Бог и доброто са част от един и същ континуум.

Добротата ни произлиза от Бога в нас и ние се опитваме да намерим връзката с Бога извън нас.Бих помолила хората,които не са религиозни,да заменят понятието Бог с понятието добро.

А за онези,които не вярват в доброто,нито настоящата книга,нито идеята за себеуважението биха имали някакво значение.
         /Сузана Макмахън/



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. panazea - Привет !
03.12.2011 09:58
Мога ли да добавя !
Вяра и религия са различни неща !
Вярата хората я носят в сърцето си . Тя не се дели и е единосъща , както е единосъща Вселената .
Религиите са измислени от хората , за да разделят народите . В тях няма нищо божествено .
Аз уважавам всички хора по света , независимо към коя религия се смятат.
Ако си представим Господ като една обща душа , то той присъства във всеки от нас и това е нашата неразривна връзка . За тези , които го разбират .:)))
цитирай
2. platttonnn - Според мен,
03.12.2011 10:28
религия,означава връзка,свързаност със Бога,това е даденост. Както детето с родителите,ако не ги знае,то трябва да повярва,че ги има.

Зрелите духом и тялом знаят за връзката.Много е важно дали се осъзнава,тази свързаност. Може би при неосъзнатост,се набляга на вярата.

Вярата е нещо,което трябва да се приеме безусловно,и без съмнения. Затова там може да има изместване на достоверното. Вярата се приема от вън!

А се казва: познай себе си,и ще познаеш Бога. Това идва от вътре и от нас,затова го смятам за по достоверно.
цитирай
3. panazea - Платоне , много те уважавам !
03.12.2011 10:56
Религия означава институция ! Храмове , папи и всякакви , дето се пишат посредници между Господа и човека .Това е зрелищното и показното , от което нямаме нужда .Богатства , откраднато имане , разкош , банки ? Нима това е било посланието на господа? Помисли за исихастите , за пустинниците . Те палили ли са свещи според теб? Как се е осъществявала връзтата им с Бога . Защото е безпорно , че те са имали връзка с Бога.Връзката е пряка и няма нужда от посредници . Господ е в Нас .
Не знаеш ли , че ТИ си храм Божий и Господ живее в теб? :))))
Вярата е духовното начало .
цитирай
4. panazea - Познай себе си е ще познаеш Вселената и боговете !
03.12.2011 11:03
Това са думи на Орфей и неговата стройна философска система , наречена Орфизъм , за взаимосвързаността на нещата , за метемпсихозата и вярата в отвъдното .
Това е тракийският прото Христос . Може да не го приемаш .
Аз признавам твоето право , да мислиш и да имаш собствена воля , както ни е дадено от Господ .
Религия , означава Отново да бъде прочетено .
Вяра , означава Правда , Вярно .
Можеш да си избереш .
цитирай
5. platttonnn - Аз също те уважавам панацея.
03.12.2011 11:53
Да продължим,още малко,кой казва,кое е вярно и,кое не? Аз вярвам в себе си и там очаквам да разкрия нужното ми. Иначе вярата противоречи на разума. Трябва ли да вярвам,че земята е плоска,и се подпира от костенурки?

Ето какво имах предвид за произхода на думата,религия:
Существует несколько точек зрения на происхождение слова «религия» (от лат. religio — совестливость, благочестие, благоговение, почитание, святость, богослужение и др.) Приятен ден.

Так, знаменитый римский оратор, писатель и политический деятель I в. до н. э. Цицерон считал, что оно является производным от латинского глагола relegere (вновь собирать, снова обсуждать, опять обдумывать, откладывать на особое употребление), что в переносном смысле означает «благоговеть» или «относиться к чему-либо с особым вниманием, почтением». Отсюда и самое существо религии Цицерон видел в благоговении перед высшими силами, Божеством.

Известный западный христианский писатель и оратор Лактанций считал, что термин «религия» происходит от латинского глагола religare, означающего связывать, соединять. Поэтому и религию он определял как союз благочестия человека с Богом.

Подобным же образом понимал существо религии и блаженный Августин, хотя он считал, что слово «религия» произошло от глагола reeligere, то есть воссоединять, и сама религия означает воссоединение, возобновление когда-то утерянного союза между человеком и Богом[7], см. также [8].

цитирай
6. panazea - Аз също вярвам в себе си и търся познанието в себе си като гностиците.
03.12.2011 12:13
Не е важна думата , а какво я изпълва . Затова не мисля да споря за термини .
Мисля , че говорим за едно и също , но с различни думи . :)))))
цитирай
7. platttonnn - Така е,
03.12.2011 12:27
защото и самите две думи,се допълват. Когато човек осъзнае своята свързаност със създателя си,той трябва да ВЯРВА,на посланията МУ. Ти изглежда си благословена панацея,имаш огромен душевен мир и богатство. Бъди жива и здрава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673461
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив