Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2011 07:26 - Емигранти от вси страни се натискат към Германия
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1363 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image Масово там се преселват гърци и граждани от бившите соц страни.

Драстично е нараснала имиграцията в Германия за първата половина на тази година, съобщава news.bg. Предимно имигрантите са от европейски страни, който са тежко засегнати от финансовата криза, според изнесената официална статистика, цитирана от "Франс прес".

 

19% е увеличението на имигрантите в страната с най-стабилна икономика от Еврозоната. Това означава, че 435 000 души са се заселили в Германия. Забележителното от тази статистика е, че се е увеличил имиграционния поток от страни, които членуват в Европейския съюз, които най-лошо са ударени от финансовата криза", съобщава се в статистиката.

 

Нараснал е броят на преселилите се гърци в Германия за първата половина на годината - 84% - в сравнение с предишната, а с 49% е нараснал броя на испанците. Около 1/3 повече граждани от бившите социалистически страни са се преместили да живеят в Германия за разлика от миналата година, което се дължи на премахването на някои ограничения на пазара на труда. С 11% се е увеличила имиграцията в Германия от страни извън Европейския съюз, от Америка и Азия, 3% е увеличението на емигранти от Африка.

 

Безработицата се е понижила до 6.4 % за ноември, което е най-ниското ниво след обединението на Германия пред повече от две десетилетия. Икономическият растеж е 3%. До голяма степен страната не е засегната от кризата.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671744
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив