Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2011 08:48 - Еколози: Забранете снимките в Деветашката пещера
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 725 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Възможно ЕК да ни санкционира заради кинаджиите, съсипали природното богатство image Да се изготви закон за пещерите, който да забранява снимки на филмови продукции в пещери с прилепи, които са защитен вид, предлагат еколози. Те припомниха, че напролет се очаква да станат ясни щетите върху прилепите от Деветашката пещера, които дълго време не можеха да спят заради снимките на американската продукция "Непобедимите 2".

Природозащитниците от "Зелени Балкани" и Центъра за изследване и защита на прилепите към Националния природонаучен музей смятат, че е възможно Европейската комисия да започне наказателна процедурата срещу страната ни заради разрешението, дадено от Министерство на околната среда и водите, за снимките в пещерата.

"Идва някакъв кинаджия от другия край на света и казва "Ай, какви кадри ще направим тук" и каза "Тук ще снимаме еди какво си", пускат тежките машини, правят декори, вдига се страшен шум и някои раболепни чиновници казват "Йес, сър" с дълбок поклон и разрешават. Тези чиновници според мен най-добре не да си попадат оставката, а направо да бъдат уволнени.

Доказано е много пъти - прилепи, които се безпокоят често през зимата, изкарват зимата и напролет започват да капят като круши. Всяко събуждане - те бързо топят резервните тлъстини и до напролет те не стигат и умират. Грехът е на министерството и на плевенската му дирекция. Този вандализъм е нетърпим. Европа трябва да се намеси", коментира Владимир Бежков


Тагове:   океан,   мъж,   победа,   човек,   дух,   сила,   БОЕЦ,   Воля,   плува,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671538
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив