Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2012 17:55 - Плевнелиев плаща на Първанов по 3000 лева на месец
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1366 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Следващата една година президентът ще ползва и услугите на НСО След седмица Георги Първанов ще започне да се ползва от екстрите, които му предлага законът за правата на бившите президенти. Държавният глава сам поиска да има специален статут на “колегията” още в първия си мандат през 2003 година. Тогава мнозинството се съобрази и написа закон Според него Първанов ще получава 60% от сегашната си заплата, която е 4872 лева. Това означава, че президентът ще взема към 3000 лева до края на живота си. Към тази заплата за бивш държавен глава бюджетът ще му плаща още здравните осигуровки върху максималния осигурителен доход, пише 168 часа.

Но за сметка на това на Първанов няма да му се плащат вноски за обществено осигуряване, нито пък за допълнителен пенсионен фонд. Специалното възнаграждение няма да важи за пенсиониране.

Тази заплата, както и здравните вноски ще се изплащат на Първанов от администрацията на Росен Плевнелиев. Освен това за издръжката на офиса му са предвидени още 30 хил. лева на година. Според закона Първанов има право да си назначи сътрудник, на когото държавата ще плаща заплата от максимум до 1000 лева.
Според запознати това ще бъде неговият дългогодишен приятел и отговорник за програмата му Тодор Велев.

В следващата една година Първанов ще ползва и услугите на НСО. Той ще има лична кола със специален режим на придвижване, както и личен охранител. След януари 2013 година ще му се полага само автомобил със син буркан без гард.

Всички права и задължения на Първанов по този закон се губят, ако той бъде избран за президент, вицепрезидент, народен представител, конституционен съдия, прокурор, следовател или назначен за по служебно или трудово правоотношение.

Документът обаче никъде не споменава какво се случва, ако бивш президент бъде избран за министър или премиер, каквито амбиции има Първанов.

За разлика от него вицепрезидентът Ангел Марин няма да палучи нищо



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. lubara - Да ги взима, ами то в Красно село в...
19.01.2012 18:05
Да ги взима, ами то в Красно село всички са с такива доходи... Ама друг път!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665510
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив