Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2012 19:24 - Здравите зъби предпазват от пневмония!
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 913 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.01.2012 19:26


 

Старателното измиване на зъбите не само предпазва от заболявания, но може и да намали опасността отпневмония, според британски експерти.

Изследване на учени от университета в Йейл установило, че промени в устните бактерии предшестват развитието на възпаление на белия дроб. Учените изследвали 37 души в продължение на един месец. Те стигнали до извода, че пациентите, развили пневмония, преди това са имали значителна промяна в „бактериалния състав“ в устата си, допълват от БГНЕС.

„Откритието ни може да подобри начините за предотвратяване на пневмонията в бъдеще чрез поддържането на бактериите, които живеят в устата ни“, заяви авторът на изследването д-р Самит Джоши. Найджъл Картие, генерален директор на Британската фондация за дентално здраве, заяви, че последното изследване подкрепя откритието им, че грижите за зъбите подобряват цялостното здравословно състояние на човека.

Той допълни, че зъболекарите препоръчват миене на зъбите в продължение на две минути два пъти на ден с флуоридна паста за зъби, почистване на пространството между зъбите с помощта на специални четки и избягване на сладки храни.

     


Тагове:   доктор,   зъби,   паста,   учени,   бели,   уста,   здрави,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665334
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив