Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2012 18:27 - Парите на отвлечените се излели в джоба на Трактора.
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 708 Коментари: 0 Гласове:
1




Вторник, 7 Февруари 2012

A+

A-

   image Съдът точи делото и протака иска за скандалния откуп от 157 000 евро за свободата на ексшефа на „Литекс” 
Софийският градски съд отложи скандално за пореден път делото на бившия президент на ФК „Литекс“ Ангел Бончев срещу фондация „Утре за всеки“. Така делото продължава да се точи повече от година по казус, който изглежда прекалено ясен – Бончев е дал парите от откупа за свободата си от 157 000 лв. под натиск и това няма нищо общо с доброволно дарение. Това обаче е скандално на фона на разкритието, че всъщност парите от фондацията вероятно са потънали в джоба на шефа на Октопода Алексей Петров. Преди да освободят Бончев, а след това и съпругата му Камелия, бившият футболен бос трябваше да преведе по сметките на фондацията сумата от 157 000 евро. На заседанието бе представен документ от Първа инвестционна банка, с която през 2008 г.

 парите са преведени точно на фондацията Има съмнения, че бившата барета и ексшеф на ДАНС, който сега е подсъдим за рекет и изнудване, е най-вероятно сред скритите собственици на фондацията. Макар официално името му да не фигурира документално в управителното тяло на организацията, две от лицата на фондацията „Утре за всеки” са свързани с Петров, сочи справка в електронната система ДАКСИ. 

Членът на управителния съвет на „Утре за всеки“ Катя Делирадева е член на управата на Съюза на застрахователните агенти – браншова организация, за която е известно, че е контролирана от Алексей Петров. Лорета Николова-Близнакова пък е дългогодишен застрахователен брокер на „Лев инс“. Твърди се, че съпругът на Румяна Козарева – Йордан, е собственик на строителните фирми „РВД – консулт“ и „Инжком – 93″, които от години поддържат сградния фонд на „Лев инс” Центърът за рехабилитация на болни от рак, построен по признания на шефката на фондацията Нина Хаджийска в голяма част от парите на Ангел Бончев, пък носи името „Алекса”, което символично може да бъде свързано отново с „благодетеля” Алексей Петров. Освен беседи и психологическа рехабилитация на болни жени от рак на гърдата, там реално е изграден истински СПА център, който печели повече пари от масажи, отколкото от профилактика на болни от рак.

Фондацията „Утре за всеки” е регистрирана едва 2 месеца преди предаването на скандалния откуп. Точно по време на плащането на парите тя пуска реклами в една от националните телевизии, като по този начин Бончев е насочен на кого да преведе парите. Дълго време след това Нина Хаджийска отказваше да обяви името на Ангел Бончев като дарител, макар да признаваше, че той е най-големият благодетел на фондацията  с неговите 157 000 евро. Тя се оправдаваше, че Бончев не е поискал изрично това. Сега, след като семейство Бончеви заведе дело в съда, за да си върне парите, името на Ангел Бончев е на първо място сред дарителите, сочи проверка на сайт на фондацията „Утре за всеки”. 

Излиза, че фондацията е само витрина за препиране на мафиотски пари, а не да се грижи психологически за жертвите от рака. Лоша ирония на съдбата е, че малко след като е пусната на свобода, Камелия Бончева се разболява точно от рак на гърдата. Лекуването на болестта струва на семейството още 100 000 евро. Бончеви завеждат дело на обща стойност от 400 300 лева. Но дори и да спечелят, едва ли ще могат да приберат нещо, защото на книга фондацията няма пари и имущество
 Никой от държавните органи досега не си направи труда да направи проверка на скандалната фондация „Утре за всеки” – нито как са получени парите, нито как са изхарчени, нито къде са потънали.

Накрая ще излезе, че „спасяването на давещите се е дело на самите давещи се”. Независимо, че Ангел Бончев на няколко пъти в съда заявява, че е дал парите по принуда. „Пълно доверие и сляпо доверие - на никого, това установих аз за тези 50 години”, твърди Бончев, който пръв проговори за взаимоотношенията на служителките от фондацията с Алексей Петров.

Ангел Бончев: Не съм дарител, дадох парите с пистолет в главата
- Г-н Бончев, тезата ви, че бандите на „Наглите” и „Октопода” са свързани, излиза вярна. Настина хора от фондацията „Утре за всеки” са членове на застрахователна асоциация…

- Направете си проверка. Ако това е така, нещата са ужасяващи… Това са пари, които аз дадох с пистолет, опрян на главата. В никакъв случай не може да се каже, че са дарение. Освен това са преведени по банкова сметка…

- Имате ли чувството, че сега съдът бави делото?

- Ами мина повече от година. Следващото заседание е на 19 февруари. Сега делото го отложиха заради факта, че искат да докажат, че съм дарил парите. Но аз не съм дарител. Спасявам живота на жената си Камелия.
На практика няма какво да се разследва като съдебно дирене. Всичко е ясно. 

- Фондацията досега не изписваше името ви като дарител, защото нямаше съгласието ви. Сега, ако отворите сайта, името ви е на първо място.

- Това е без мое съгласие. Вижте дали въобще има една жена, която да е претърпяла операция от рак на гърдата и да е лекувана в центъра. Ден след дарението Нина Хаджийска излезе с интервю и казва, че нищо не може да я накара да върне парите. А държавата къде е? Това са пари, преведени по банка.

 Янис Донков


Тагове:   мафия,   полиция,   откуп,   октопод,   нагли,   пари,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665621
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив