Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2012 11:59 - Защо детските зъби са най-уязвими?
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Устната хигиена на децата е на много ниско ниво – тази тревожна информация бе оповестена от Министерството на здравеопазването преди около месец. „За съжаление картинката наистина е такава“, твърди д-р Камелия Генчева от Стоматологична клиника „ЕО Дент“ в София. Причината за това според специалиста са родителите. Тяхната неинформираност води до доста сериозни последици за детското здраве. Възрастните доста рядко водят децата си на стоматолог, ако няма причина. Това може да доведе до редица проблеми, а и тогава децата започват да асоциират посещението при зъболекар с болка и неприятни усещания. Ето защо е важно да се посещава специалист, за да може да се предотврати проблемът, съветва д-р Генчева. Трябва да се внимава с храната, водата и навиците, които се създават у малките деца, препоръча д-р Генчева.

„ЕО Дент“ е една от клиниките, които разполагат със специално оборудвано детско отделение (кабинет), в което децата се чувстват комфортно и са заобиколени от различни анимационни герои – среда, наподобяваща тяхната детска стая. Ако у тях се възпита култура за редовно посещение на стоматолог, то доста бъдещи проблеми със зъбите ще бъдат предотвратени.

По случай 1 юни – Деня на детето, „ЕО Дент“ организира безплатни профилактични прегледи за най-малките си пациенти. И не само, а и ги покани на страхотно детско парти.

За ползите от редовното посещение при специалист – чуйте от д-р Генчева

   


Тагове:   зъби,   навик,   лекар,   деца,   клиника,   Дент,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665665
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив