Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2012 09:30 - Седем признака,че котката ни е болна
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1036 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


1) Не ви обръща внимание. Ако котето не реагира по никакъв начин, когато го викнем по име, докоснем или създадем шум около него, незабавно проверете дали дишането му е нормално. Запушване на дихателните пътища, сърдечни проблеми и отравяния са най-честите причини, при които котката не реагира на дразнене.

2) Затруднено дишане – респираторните проблеми изискват незабавна намеса. Наличието на течност в белите дробове или гръдния кош може да затрудни дишането и котето да има дихателна недостатъчност. Ако това състояние не се лекува, се развиват проблеми със сърцето.

3) Текат й лиги – нехарактерно състояние за котките. В повечето случаи се причинява от електрически изгаряния в областта на устата и езика, контакт с битова химия или стайни растения. Това състояние може да бъде и следствие от налични други заболявания.

4) Често повръщане – може да причини нарушение на електролитния баланс и дехидратация. В повечето случаи повръщането при котките е свързано със запушване на тънките черва от погълнати косми, интересни малки и „вкусни“ предмети, конци и други. Ако котето ви повръща често, незабавно се обърнете къмветеринарен лекар.

5) Профузна диария – диарията причинява тежка дехидратация и електролитен дисбаланс. Състоянието се влошава бързо, ако не се вземат мерки навреме.

6) Нехарактерен цвят на венците – бледите венци са показател за анемия, синкавите – за сърдечни или дихателни проблеми, а жълтеникавите – за проблеми с черния дроб или разрушаване на червените кръвни клетки. Всяко от тези състояния изисква помощ от специалист.

7) Треска – при малките котенца се среща често и е резултат от инфекциозни заболявания. При треска котките отказват прием на храна и вода. Недохранването и дехидратацията са много опасна комбинация. Котенца с телесна температура над 39є C трябва спешно да бъдат прегледани от лекар
.




Гласувай:
2



1. анонимен - моето повръща много, но е много к...
15.02.2012 15:28
моето повръща много, но е много космати и като се мие, поглъща много косми:(((
не мисля, че е болестно състояние...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675324
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив