Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2013 11:07 - Какво е фобия и как се преодолява
Автор: platttonnn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1289 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Разбиранията на бездушната медицина стигат,само до видимите органи на човешкото тяло!
Всичко недостъпно и невидимо,се назовава с нищонезначещи думи,като синдром,фобия,функционално и т.н.

За разлика от тях,хора с богата душевност,полагат невероятни усилия за да проникнат в дълбините на човешката психика.

Доскоро ограничените учени по медицина твърдяха,че психичните проявления са резултат от мозъчна секреция. Смятаха,че ще открият тайните на вселената в епруветка.

Всъщност ето какво разкриваме ние психолозите. Фобията е страх,който не е осъзнат като такъв. Ако се спрем на един от тези страхове.Например страхът от затворено пространство.

Страдащите от този проблем,се изпотяват само при мисълта за това.А какво означава това страдание? И защо ни мачка така страховито! Вече е доказано,че психиката е саморегулираща се система.

Ако външно сме твърди,вътре сме нежни,ако изглеждаме хитри,невидимата ни страна е глупава. Когато човек не е организиран подходящо за обстановката,в която живее и без да осъзнава постъпва безотговорно по отношение на делата си,се зарежда с въпросния страх.

Неговата роля е като симптомите при болестите,дават насока за търсенето на проблема. Но не винаги човек е подготвен психологически за да разтълкува случая.

И така,който смята,че изходи има всякакви и спасение дебне от всякъде,рано или късно бива разтърсен от клаустрофобията. Затвореното пространство ни говори за нашата БЕЗИЗХОДИЦА в реалния живот.

Това поражда асоциацията  на затвореното пространство,с неосъзнатите ни проблеми. Правилния път е осъзнаване на недостатъците и преодоляването им. Ето към какво ни насочва страшния,но полезен страх.

Страхуващият се от страха е страшен.



Гласувай:
2



1. kostas - За мен е важно да се упомене как се създават тези механизми и как може да им се повлияе .
12.07.2013 12:05
Тъй наречената официална наука игнорира душевноста и не е в състояние да обясни душевните процеси или ги обяснява повърхностно.Не се отчита как емоциите влияят на физическото състояние и физическите процеси .Когато се тръгне от посоката ,че мозъкът си изгражда органи и системи за съществуването си и отварянето на съзнанието е начин за противодействие на илюзията ,тогава фобиите ще са смехотворни .Ако се научим да разсъждаваме и мислим от позиция ,че всичко е енергия, тогава преобразуването на тази енергия в нас (физическа , психическа , духовна и душевна ) би ни послужила за култивирането на личноста в нас .В случая ,една ментална пречка ,като фобията , води до задънена улица на не отвореното съзнание . Или когато си в състояние да ВИДИШ опасноста ,то винаги можеш да я заобиколиш или преодолееш .Привикна ли сме да се уповаваме на 5 -те си сетива за да съществуваме в т. н. физическа реалност , но има и други реалности ,които тези сетива не отчитат ,а пък и не се запознаваме ,по ред причини и тогава падаме в капаните на мистичното и не обяснимото .Добре е да се уповаваме на силата на знанието и да го използваме . Хубав ден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675670
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив