Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2011 09:52 - 25-годишната Снежана: 12 г. чакам диагноза
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 965 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Тя била инвалид от 13-годишна, без да знае по каква причина 25-годишната Снежана Стоянова от Бургас от 12 г. чакала да й поставят диагноза, за да започне да се лекува, пише “България Днес”.

Тя била инвалид от 13-годишна, без да знае по каква причина. Състоянието й все повече се влошавало, защото нямало как да се лекува.

Младата жена била с тежко заболяване на нервната система, което е довело до инвалидност. Снежана била съвсем нормално дете до 13-та си година, когато изживяла шок, свързан със заболяване на баща й. След стреса момичето започнало да губи двигателни функции. Първоначално изпитвала затруднения с ходенето, а след това започнала да губи равновесие. Понякога не можела да контролира и четирите си крайника. Изпитвала и необясними болки в ставите. След няколко месеца Снежана вече не можела да се движи и била прикована на легло.

Започнало дълго ходене по мъките по различни медицински заведения и санаториуми. “Обиколих цяла България. Поставяха ми различни диагнози, но в крайна сметка така и не стана ясно какво ми има. Накрая ми беше казано, че става въпрос за някакъв вид склеротично заболяване, но само толкова”, обяснява Снежана.

Правят й операция с присаждане на стволови мозъчни клетки. Това дало резултат за известно време. Снежана започнала да ходи свободно и да извършва почти всички възможни движения. В последните 2 г. обаче здравословното й състояние се усложнява. Момичето било постоянно в инвалидна количка и имало известни затруднения в говора.

Здравната каса не покривала разноските по рехабилитацията й и тя трябва сама да се оправя. За да се предпази от усложения, й трябвали по 2 хил. лв. на месец. Снежана не можела да си позволи тази сума.

В момента тя е студентка 4 курс в Бургаския университет “Асен Златаров”. Специалността й е социална педагогика. Живеела в студентско общежитие в покрайнините на Бургас. Нейните състуденти й помагали с каквото могат.

 


Тагове:   мога,   невъзможно,   трудно,   исках,   Знам,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665008
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив