Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2011 08:39 - Националната телевизия, бТВ, Нова телевизия и други, не присъстваха на сензационната пресконференция в БТА, дадена от Устинов. Те бяха заети с Цар Киро.
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 8019 Коментари: 7 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Дачков, ти само си мислиш, че познаваш Алексей. Аз съм този, който го познава истински. Ние сме помаци, отраснали сме на едно място, знаем се от години   Трактор и Президент. Патоанатоми Вече на всички е ясно: поне един от кандидатите за президент веднага трябва да прекрати кампанията си и да се оттегли, за да чака съдебния процес, в който наистина ще е главен герой. Познахте – става дума за Алексей Петров. Ако в главата му се е запазил поне малко разум, което далеч не е сигурно, той трябва да събере платените си съмишленици и да обяви „отбой”.
Опита да влезе в голямата политика, но не му се получи. Начините, по които се опита да го направи, нямаше как да му донесат успех. Не му помогнаха и лигавите комплименти на кръжащите около него нощни пеперуди. Магистралните проститутки имат по-голямо достойнство.

 

Разкритията на Пламен Устинов от Тетевен, бивш служител на НСО, са само една от причините, поради които доцент Петров-Трактора трябва да смени аплоато. Например с това на подсъдим в процеса срещу „Октопода”. И ако наистина знае значението на израза „здрав разум” – да се освободи моментално от „услугите” на медийните клетници, които се въргалят в краката му. Да им плати, каквото там са се разбрали и да ги остави да продължават по пътя към царството на слепите и глухите.

 

Самият доцент и адски скъпите му адвокати би трябвало да се заемат с далеч по-полезна за него дейност – подготовка на защитата му за наближаващия съдебен процес. С „единение и екипност” те ще трябва да оборват над 100 тома обвинения, съдържащи цялата Менделееева таблица от Наказателния кодекс. Към списъка е твърде вероятно да се прибавят и нови, като например поръчване на убийство – това на бизнесмена Гриша Ганчев. Успокоението, че е ставало на четири очи и на пръв поглед липсват доказателства, едва ли е повод за спокойствие. Примерът с намерилия сили да проговори Пламен Устинов може да се окаже заразителен. Преди време офицерът от Националната служба за охрана Николай Марков разкри, че НСО се е превърнала в „банка кадри за организираната престъпност”. Заради сензационните си разкрития той бе притискан и обявен за луд от най-високото място в държавата – „Дондуков” 2. Сега Пламен Устинов потвърждава изречените тогава страшни истини. Не че тогава обществото не повярва, но му трябваше известно време, за да смели ужасяващата информация, а тя, уви, наистина е такава. Време е и прокуратурата да покаже, че е усетила тежката воня на труп...

Всъщност, ако не сте научили за потресаващите разкрития на Пламен Устинов от Тетевен, то е защото медии като Националната телевизия, бТВ, Нова телевизия и други, не присъстваха на сензационната пресконференция в БТА, дадена от Устинов. Те бяха заети с Цар Киро.

 

Митът за големия антитерорист, офицер на прикритие и бъдещ политик Алексей Петров-Трактора рухна, преди да се е състоял. Освен бизнесмени, на него страшно много му пречели и няколко политици, които също можело да се окажат в „черния списък”. Като в приказката на Шарл Перо „Синята брада”. Спомняте си как постъпваше той със съпругите си, които вече не му харесваха – на ченгела, в тъмната стаичка и въпросът е решен. Чиста работа. Докато някой не намери ключа за тайната врата, което винаги се случва в определен момент. Защото няма безкрайно зло. В Еклисиаст пише: „И ако някой надвие на един, който е сам,
Двама ще му се опрат”. В пеперудената среда на Трактора има един богослов, нека го пита за значението, ако не е отсъствал от тази лекция, готвейки се пред огледалото за бъдещите си мазни плонжове пред Иван Костов, разбира се.

 

Разкритията на Пламен Устинов за Алексей Петров са ужасни най-вече защото са на човек от „кухнята” и заслужават специално внимание. „На 23 октомри хората ще произнесат своята присъда за Алексей и след това той няма да може повече да се крие зад паравана на кандидат-президенска кампания, а ще трябва да се яви на съдебния процес”, рече Устинов. И още: „Дачков, ти само си мислиш, че познаваш Алексей. Аз съм този, който го познава истински. Ние сме помаци, отраснали сме на едно място, знаем се от години. Знам какво мисли, знам и болните му амбиции да стане политик още отдавна. Би го постигнал чрез всякакви средства, би минал през хора. След него остават разруха, сълзи и кръв...”. Няма какво да се допълни. Освен, че държавата е длъжна да се погрижи за безопасността на Устинов и семейството му.

 

Жалко само, че такова „нещо” като Трактора все още е възможно да се случи в българската действителност. Пръкването му не е случайно и виновните за създаването на този продук са налице. Бащите и майките му, по ред на номерата, са: народната милиция, Държавна сигурност, тайните лаборатории на тайните служби, политическите кукловоди, които винаги имат нужда от „мокри поръчки”, правораздавателната система и накрая всички ние, които дълго време предпочитахме сянката на страха пред изговаряне на очевидното.

И ако с Алексей Петров нещата са ясни – Темида да се захваща с казусите около него, то с покровителя му, президентът Първанов - въпросът е по-сложен. Държавният глава е също толкова недосегаем, колкото и българският съд. Дали заради криво разбрана независимост или поради дупки в Конституцията, тепърва ще се изяснява. В края на втория му мандат, все по-ясно става, че той няма да си тръгне като успешен президент. Като автор или съавтор на сборници с речи и статии – да. Като лице на олигархични кръгове – да. Като виден ловец – също.  Но с какво друго? Да не би да бе социален президент, каквото нелепо прилагателно гордо се опита да си пришие? Или лице на международните ни отношения? Може би с една-две бивши съветски републики зад Урал и да е сполучил нещо в личен план, но останалият свят толкова очевидно не го прие, че плесницата на този отказ още гори по бузата на цялото ни общество. Спомнете си само непоканването му на годишнината от падането на Берлинската стена... И най-срамното: оказва се, че държавният ни глава е предпочитал международната изолация, но не и тази от Трактора. Което може и да е разбираемо по някаква тяхна извратена логика, но за всички останали е смъртоносен вирус. Нещо като червея SoBig за компютрите...

 

Забележете. Франция е президентска република и една от най-старите и достоверни демокрации в света, без всякакво съмнение. Но във Франция са повдигнати обвинения срещу президента Жак Ширак за корупция и той отива на съд.

Най-голямата гордост на американците е, че са успели да се откъснат от монархическата шапка на „майка” Британия и са избрали независимостта и свой президент. Държавният глава в тази страна е свещено нещо. Но по време на разкритията около аферата „Утоъргейт” агенти на ФБР влизат с извадени пистолети в Белия дом и дори в Овалния кабинет. След това Ричард Никсън е принедун да подаде оставка, за да не го изправят на подсъдимата скамейка и с този акт да се опетни името на институцията.

У нас обаче президентската институция е по-свещена от тази в САЩ, по-свещена дори от кравите в Индия. Дори при появата на съмнения, че президентът може би е ставал арбитър в мрачни сделки за поръчкови убийства. Прокуратурата, ако си е на мястото, е длъжна моментално да се заеме с това разследване и да разсее съмненията, ако не са основателни или да предаде материалите в съда, ако има защо. Така се прави в правова държава. Ние такава ли сме?

 

Всъщност, да не би да не сме знаели всичко това досега? Знаехме, но се надявахме, че е само настинка. Диагнозата обаче е значително по-тревожна и патоанатомите от правораздавателната система трябва да се заемат с мутиралия вирус на политическата наглост. 

 

Огнян Попкутуев



Тагове:   война,   наглост,   подлост,


Гласувай:
18


Вълнообразно


1. анонимен - Interesting, thanks
04.10.2011 16:27
Rather! This was a very great submit. Thanks to your furnished details.
цитирай
2. rucifer - Стрхотни
04.10.2011 16:39
коментари Platttonnn
цитирай
3. staler - спаменето под статията показва че ...
04.10.2011 19:35
спаменето под статията показва че дежурните спецмутри си заработват честно заплатите-трудят се здраво.гоцета,трактори,такета и т.н.--токсичните метаморфози на репрес.апарат на бкп/бсп.все някога ще бъдат изкарани на светло.
цитирай
4. milenich - Впечатляващи коментари!
04.10.2011 21:30
Какво става - да не би съветските трактори да подпомагат българския...
цитирай
5. shtaparov - Защо?
04.10.2011 23:32
Приятел,защо търпите този куп от безсмислени ломотения и неясни брътвежи,та не ги изтриете?
цитирай
6. анонимен - Милена
05.10.2011 00:11
Ние хубаво си гледаме нашите проблеми, но вижте какво споделя "Барак Обама" за България и българите:
http://tinyurl.com/barack-obama-za-bulgaria (4-минутно интервю за БГ сайт)
Надявам се нашата страна да има и по-добри дни!
цитирай
7. анонимен - get #1 rsimple seoankings with simple plugin without being affected by any Google Updates
03.11.2012 10:10
Would you like to discover the secret how I’ve achieved multiple number 1 ranking positions for my wordpress website with simple seo plugin without being affected by any Google Updates?

And how you can get same results for your platttonnn.blog.bg wordpress site and finally start to get tons of laser targeted traffic from search engines and get lot more sales...

I’ve set up a webpage where you can see my results (they’re impressive) and discover how I did it all here:

http://best-wp-seo-plugin.com

Now it’s important to note it’s got nothing to do with directories or article marketing or link building.

It’s just a simple plugin I used on my site, one which you can use on your platttonnn.blog.bg website to help boost your rankings as well.

Find out more here:

http://best-wp-seo-plugin.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665631
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив