Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2011 10:34 - Комунистически закон пази имотите на цар Киро и мафията
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1337 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 05.10.2011 10:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Същото се отнася и за собствениците на огромни палати и имения край София, по морето и други градове. Към днешна дата само можем да ги гледаме и нищо да не предприемаме.

 
 

image Тодор Коларов
На този етап Кирил Рашков – цар Киро, ще си остане с имотите и те не могат да му бъдат запорирани или отнети от Комисията за конфискация.

 
Това беше лаконичният отговор на шефа на Комисията за конфискация Тодор Коларов пред Би Ти Ви.

 

Той се оправда със сега действащото законодателство, според което в такива случаи имуществото не може да бъде отнето, защото трябва да има сезиране на комисията и повдигане на обвинение. Коларов посочи, че в сега прилагания закон, например, липсва обвинение по служба. Такъв е случаят с бившия шеф на Пътната агенция Веселин Георгиев?, станал популярен като Батко.

 

Бяха изнесени много негови имоти за милиони, но няма яснота как със заплата на държавен чиновник той ги е придобил. Аз апелирам за спешното приемане на нов закон за конфискация на придобито по незаконен начин имущество, без да има в сила влязла съдебна присъда. Целта е да се раздели гражданският от наказателния процес, тоест, да може да се отнема незаконно имущество още преди съдът да е започнал процедура.

 

Коларов даде пример със Словакия, която от началото на тази година е приела подобен закон, според който органът може да се самосезира дори и по явни сигнали на граждани. На преследване във Словакия са подложени всички лица, при които е установено, че има разминаване между доходи и придобити имоти, в размер на 1500 минимални заплати.



Тагове:   ново,   лъжа,   истина,   игри,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2676468
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив