Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2011 15:02 - "Сърцето ме боли за този "Цанков път" - 240 милиона лева за двулентов път да обиколи едно язовирче, което дава 80 мегавата ток - 8% от единия реа
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 837 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.10.2011 21:18


Борисов : На бодлива крава Бог рога не дава "За 80 мегавата един милиард да гушнеш малко ли е? - Доган, затова всеки ден вика - правителството да си отива",. Министър-председателят Бойко Борисов се надява с президентската власт да бъдат извадени агентите на бившата Държавна сигурност, които сега са там, и да не се налага вето на тези закони, които народът иска.

"Сега по кои закони има вето - точно върху тези, които иска Европейският съюз", каза Борисов пред българската общност в Прага.

Срещата беше в рамките на посещението на премиера в Чешката република, което официално започва днес.

Борисов отговори на въпрос от българин, живеещ  в Прага,

защо ГЕРБ иска да спечели президентските избори

въпреки ограничените правомощия на държавния глава и обясни, че постът е важен и заради законите, и заради реформите, които минават от там, както и заради квотите в различни институции.

Премиерът обясни ситуацията с футболен пример от Англия: "Защо не питаш сър Алекс Фъргюсън (треньор на "Манчестер юнайтед" - бел. ред.) - защо му е да участва в Шампионската лига? Защо не си играе само в един турнир, защо участват във всички купи, защо участват на три фронта?

Защото, ако си отбор, това е състезанието, участваш и биеш. Не се предаваш, не казваш - това мен не ме интересува. Само българските отбори са така - падаш в европейския турнир и казваш "отивам и се съсредоточавам във вътрешното първенство". Демокрацията е това - всички партии да участват във всички избори."

"Не дай Боже, падаме на  президентските избори, веднага, на другия ден ще искат предсрочни избори. Ние нямаме политическа класа, с която да се разберем. Аз мислех да го направим, мислех да извадим неутрален човек или да подкрепим някой, но това е ако имаш политическа класа, а ние нямаме политическа класа", коментира Борисов.

И добави: "Ако  не бях направил правителство на малцинството, България сега щеше да е оттатък Гърция, но Гърция я подкрепят заради еврото, а нас няма кой да ни погледне".

 Законът "Попова", който предвижда

конфискация на имущество, придобито по престъпен начин от хора, срещу които няма влезли в сила присъди,

ще го има в този му вид.

Премиерът е уверен, че спорният текст, който вече беше отхвърлен веднъж от парламента, ще бъде приет. Той има подкрепата на Венецианската комисия, въпреки че у нас събра много критики.

Борисов: "Този закон, по начина, по който е изписан, дори в препоръките на европейския доклад, в много държави би се приел като, едва ли не, връщане към комунизма - конфискация без съдебно решение.

Да, днес сме ние, няма опасност от нарушаване на демокрацията. А утре, ако са други? Да дойдат да ти вземат къщата, ако след две години съдът ти я върне, през това време тя се разрушила, кой ще ти я плати?

Но те (в Европа - бел. ред.), вече толкова са наплашени от България през тези 20 години, че казват: Не, искаме да го има!

Добре, ще го има. Ще положим огромни усилия и ще го приемем в този вид. Макар че и те знаят, че това не е точно така. В края на краищата, във всички правови държави, съдът е този, който накрая решава дали си грешен, дали по престъпен начин е придобито това имущество или каквото и да било. Ние сега ще го приведем в действие без съдебно решение".

Попитан за последните изявления на Ахмед Доган, премиерът каза: "Той, Доган, затова всеки ден вика - правителството да си отива. За 80 мегавата един милиард да гушнеш малко ли е?

Това, което струва един милиард - "Цанков камък" - е 8% от единия реактор на АЕЦ „Козлодуй". Затова те искат да си отиваме - да направят още един такъв язовир", каза Борисов.

"Сърцето ме боли за този "Цанков път" - 240 милиона лева за двулентов път да обиколи едно язовирче, което дава 80 мегавата ток - 8% от единия реактор на „Козлодуй". Ако там не бяха профукали по този начин 240 милиона лева, щеше да има за всички селски пътища...

Руснаците се шегуват с мен: Казваш, че "Белене" ти е скъпа за шест милиарда, а тя ще произвежда 2000 мегавата. В същото време си платил един милиард лева за 80 мегавата централа. Сиреч, по твоите сметки, "Белене" не трябва да е по-евтина от 25 милиарда лева. Как ти е скъпа "Белене"? Какво да отговоря?..."

Попитан за

искането на Волен Сидеров от "Атака" за възстановяване на смъртното наказание,

Борисов каза: "Като знаеш, че няма да дойдеш на власт, можеш да говориш така. Има една приказка - "на бодлива крава Бог рога не дава".

Колегата Сидеров сега вика: Аз съм за смъртното наказание. Кой ще те пусне в Европа? Те дори не ни разрешават да вкараме в закона нещо, което е справедливо за всеки българин - ако завариш някой в къщата ти, че те краде, ако го утрепеш, да не носиш отговорност. Това в Европейския съюз не може да се приеме, камо ли да върнеш смъртното наказание в България.

Всеки, който го предлага, знае, че никога не може да е на власт. В момента, в който дойде и започне да изпълнява подобен тип обещания, изолацията, в която ще постави собствената си държава ще е толкова голяма, че ни еврофонд ще влезе, ни инвеститор ще влезе, за три месеца народът ще огладнее и ще го бие с камъни..."

Борисов бе питан за борбата с организираната престъпност и

защо е възможно в цяла Източна България да се разпорежда само една групировка.

"Виждам решението в разбиването на монополите",подчерта премиерът. "На "Лукойл" взехме лиценза. Варна губи монопола си като летище. Правим концесия на пристанище Варна - ще участват най-големите пристанища - Ротердам, Хамбург, Дубай порт.

Единственият начин да се измъкнем от подобни хватки е конкуренция, нови компании, разбиване на монопола.

На двете летища във Варна и Бургас съдружник е "Фрапорт", една от най-големите компании на Германия. Летището в Балчик е държано за военно, което ние така или иначе не ползваме. В момента го превръщаме в гражданско летище", такива примери за разбиване на монопол даде Борисов.
 


Тагове:   ново,   лъжа,   истина,   игри,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675685
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив