Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2011 18:05 - Касим Дал, е на път да разцепи електората на ДПС
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 951 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.10.2011 18:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дал заигра с вота на изселниците в Турция

Традиционно железният и единен електорат на партията на Доган, която се опитваше да наложи монопол над турското население у нас, сега е раздвоен в избора, кой от двамата лидери да подкрепи. Според някои, заслуга за това има и Турция, чиято безпрецедентна подкрепа получава Дал.
 

  image Касим Дал
Бившият втори след Ахмед Доган в ръководството на ДПС – Касим Дал, е на път да разцепи електората на ДПС на предстоящите парламентарни и местни избори.

  Той има изключително стабилни връзки в турските градове, в които живеят стотици хиляди български изселници. Влиянието му върху тях е огромно, като се има пред вид обстоятелството, че именно той бе човекът, организирал масовото гласоподаване в секциите там, както и потока от автобуси, пълни с избиратели за местните избори през последните години.

 

Освен това Касим Дал бе и председател на групата за българо-турско приятелство и сътрудничество в парламента. Честите му пътувания до Истанбул и Анкара в състава на правителствените делегации очевидно го сближиха с управляващата върхушка там. Силната му близост до турския премиер смути самият Ахмед Доган, когато през октомври 2010 г. ислямистът Реджеп Тайип Ердоган игнорира Сокола и предпочете да се срещне именно с Дал по време на визитата си у нас.

 

В началото на октомври тази година пък Ердоган загуби майка си и Касим Дал беше близко до него по време на траурната церемония – той се оказа единственият български политик, специално и лично поканен за този интимен момент, пише БГНЕС.

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665731
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив