Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2011 08:09 - Освен за информатори хората на Трактора ползвали полицаите и за биячи.
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 2042 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.11.2011 08:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тарторът на престъпната банда „Октопод” Алексей Петров-Трактора е източвал базата данни на МВР в продължение на години. Това става ясно от обвинителния акт срещу престъпния бос и петима негови авери, който беше внесен преди седмица в съда, пише днес в. Монитор. Трактора източвал МВР за рекет   image Алексей Петров
Ползвал базата данни на полицията при изнудването на бизнесмени. Петко Сертов: Алексей Петров се хвалеше с връзката си с Филчев.

. Според показанията на няколко свидетели хората на Трактора използвали връзките му в полицията, за даправят проучвания на длъжнициОт системата на МВР се вадели справки за адреса, семейното положение, имотите и друга важна информация за мишените на бандата. В документите били записани данни и за братя, сестри и дори родители на длъжниците. Запознати разказали пред разследващите как биячите на Трактора разнасяли из фирмите му бланки на вътрешното ведомство с личните данни на различни хора.

Благодарение на връзките на Петров в силовото ведомство, когато мутрите му тръгвали към адреса на някой длъжник, „се осигурявало и присъствието на човек от полицията”. Така освен за сплашване служителите на реда гарантирали и че някой друг техен колега няма да задържи рекетьорите на Трактора. Освен ченгета Петровползвал услугите и на местни мутрикакто и на няколко чуждестранни престъпници. Според показанията на няколко различни свидетели благодарение на връзката си с варненският бивш общинар и скандален бизнесмен Веселин Данов Алексей Петров успял да „наеме на работа” четирима чеченци и един беларусин. В подземния свят групата била известна само с малките си имена като Руслан, Дмитрий, Андрей, Умар и Владимир.Чужденците били разработвани от службите по подозрение, че са извършвали поръчкови убийства, сплашване на длъжници и склоняване към проституция. Пред разследващите свидетели обяснили, че когато Алексей Петров започнал работа като съветник на председателя на ДАНС, се притеснил от контактите си с чужденците. Затова през май 2008 година от шефа на родното ФБР била издадена заповед заекспулсирането им от страната.

От държавното обвинение твърдят още, че в папките с доказателства са събрали достатъчно информация за връзките на Алексей Петров с изпълнителната власт и прокуратурата. Сред един от основните свидетели, който разказва за близките отношения на главата на Октопода и бившия главен прокурор Никола Филчев, е ексшефът на ДАНС Петко Сертов.„Алексей Петров се хвалеше с това, че е много близък с Филчев”, заявил бившият началник на родното ФБР при разпита му делото „Октопод“. Показания в този дух са дали още шефът на МВР по времето на Иван Костов Емануил Йорданов и бившият шеф на НСС Атанас Атанасов. (Монитор)



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2664973
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив