Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2011 07:59 - БГ мама лови мошенички в нета
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Майки им пращат планини с дарения, те ги слагат на тезгяха  
image Жени, представящи се за социално слаби многодетни майки, вършеят във форума на “БГ мама”, просейки помощи. След това продават полученото в онлайн магазини, приемащи стоки втора употреба, твърди в. “Телеграф”. За измамата алармираха портебителки на най-големия женски форум, в който участват около 200 000 представителки на нежния пол. Едни от най-фрапиращите случаи е мошеничка, изловена една година, след като пуска зова си за помощ. За това време на адреса й са изпратени цяла планина от дрехи, чорапи, обувки, сладки, играчки и дори детско легълце.

От архива на темите в БГ мама пък става ясно, че са били изловени стотици подобни шмекерки. Интернет сайтът има специална секция за благотворителност. От създаването му, освен съвети жените участващи в него, разменят дрехи, обувки на децата си, а при зов за помощ изпращат на нуждаещите се необходимите неща.

Така една от потребителките с псевдомим Тонка отваря тема със заглавие: “Помощ”. Казва, че е майка на 4 деца, едно от които било току.що родено и моли за съдействието на останалите БГ мами. Само няколко минути по-късно в темата се включват половин дузина жени, искащи размери на децата и адрес, на който да изпратят колетите с дрехи и други помощи.

Няколко дни по-късно една от тях информира тонка, че й е изпратено и креватче за бебето, както и дрешки за останалите 3 деца. Следват десетки подобни съобщения. 105-ият постинг обаче полива БГ мамите със студен душ. Той е от потребителка с псевдоним Рама, която посочва, че е попаднала на дарения, пуснати от въпросната социално слаба майка на онлайн продавалник. Тя дава и линк към албума, който е 163 страници и в него са публикувани снимки на пратените на Тонка неща и цени към тях.

Броени минути след като е разобличена, Тонка изтрива темата.
 


Тагове:   ново,   лъжа,   истина,   игри,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675238
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив