Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2011 17:43 - Смъртоносна стрелба в центъра на Лиеж
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1303 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Убитите са двама, 65 души са ранени при атаката на трима мъже image image При атака с автоматично оръжие и гранати в центъра на белгийския град Лиеж са убити двама души, а ранените са над 25, съобщиха световните агенции. Първоначалното бе съобщено, че около 12, 30 часа местно време трима мъже са хвърлили най-малко четири гранати и са открили стрелба по хора на автобусна спирка.

Според някои информации единият от нападателите се е самоубил с изстрел в главата. Местните медии предават, че друг от нападателите е задържан от полицията, но третият е побягнал, стреляйки. Районът е отцепен от полицията.

Следващите информации остават противоречиви. Единият от нападателите бил на видима възраст около 40 години. Той хвърлил и четирите гранати към оживена автобусна спирка на площад "Сен Ламбер" в центъра на града, покатерен върху платформа над хлебопекарна. Впоследствие бил повален от полицаи.

Кметът на Лиеж пък съобщи пред вестник "Нувел обсерватьор", че трима мъже са се намесили, за да предотвратят бягството на човек в съдебната палата, която е в съседство с площада. Според версията на белгийската телевизия RTL-TVI един от нападателите е избягал и е открил огън на Катедралния площад. Възможно е да има още пострадали.

Свидетелите на атентата са обзети от паника, пише сайтът 7S7. Районът е отцепен, над мястото на събитието кръжат федерални хеликоптери. Полицията е помолила гражданите да се скрият в близките магазини и да не излизат. Край мястото на нападението е издигната палатка, в която медицински екипи оказват помощ на ранените.
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671786
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив