Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2011 10:14 - „РБК Дейли”: Могат ли руските власти да разчитат на полицията при нови опозиционни протести
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 993 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.12.2011 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image   Снимка: АФП   Агенция "Фокус"   Москва. На съботния опозиционен митинг в Москва писателят Дмитрий Биков от сцената благодари на московската полиция, че е на страната на митингуващите. Литераторът изглежда е стигнал до този извод поради неочаквано мекото отношение на стражите на реда към събралите се. Вестник „РБК Дейли” се опитва да изясни какви настроения царят в редиците на полицията в смутното за Русия време.
Според допитване на синдиката на служителите в органите на вътрешните работи, проведено в навечерието на изборите, 37,2% от тях са готови да дадат гласовете си за „Комунистическата партия на Руската федерация” (КПРФ), 27,4% посочват, че няма да гласуват, 22% подкрепят „Либералнодемократическата партия на Русия” (ЛДПР), 5,8% – „Справедлива Русия”, 3,8% – „Яблоко” и също толкова (3,8%) симпатизират на „Единна Русия”.
„Известно е, че сред московските полицаи са силни опозиционните настроения”, посочва високопоставен източник в градското управление на МВР в Москва. „Това е свързано с техния кръг от познати, достъпността на либералните медии и с по-високото образователно ниво. Всичко това им дава възможност да се ориентират в политиката по-добре, отколкото техните провинциални колеги”, допълва източникът.
„Аз общувам със средното звено от ръководители в МВР. Сред полковниците и подполковниците царят протестни настроения. Те симпатизират на участниците в протестните митинги на опозицията и властите не могат напълно да разчитат на тяхната лоялност в бъдеще”, посочва политологът Станислав Белковский.
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675550
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив