Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2011 09:26 - Шок! Елитни ресторанти сервират месо с червеи и косми!
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 3473 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Готвачите изпускали храната на пода и плюли в ястията за клиентите image Ресторант в София е приготвял за клиентите месо с бели червеи. Част от разследване на бтв показа, че в кухните на някои известни софийски заведения хигиената е на нулево ниво. Клиентите, които плащат баснословни сметки за приготвяната храна, дори и не подозирали за мизерията на кухните на ресторантите. Персоналът обаче допълнително утежнявал нещата.

Пред камерата анонимната готвачка разказа за свои колеги, които хвърляли косми и плюли в храната. След това без притеснения ястията са били поднасяни на клиенти в София.

Репортер под прикритие на телевизията е работил 2 седмици в баничарница, пицария, семеен и рибен ресторант, както и закусвалня в София.  На нито едно от местата не е била поискана здравна книжка, което е задължително условие за наемане на работа. По време на разследването си екипът е станал свидетел как храна се изпуска на пода и след това отново се сервира.

Мазнината от фритюрниците се сменяла веднъж месечно, докато по изискванията в наредбите това трябва да се прави всеки ден. След проверка на Българската агенция по храните едно от заведенията е било затворено, тъй като инспекторите открили огромно количество развалено месо. /БЛИЦ
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


1. gremlin - Ужас!
16.12.2011 09:46
Гледах го сутринта. Не искам да си помислям.
Трябва да стане практика на контролните органи да правят ежеседмични проверки, а не само по-сигнали на медиите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665539
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив