Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2011 10:57 - Северокорейската телевизия показа тялото на Ким Чен Ир в стъклен ковчег
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 884 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2011 11:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Стъкленият ковчег с тялото на Ким Чен Ир Северокорейската телевизия показа тялото на Ким Чен Ир в стъклен ковчег, съобщи Agence France Presse. Държавният телевизионен канал показал кадри как към тялото на „любимия вожд” се приближават, за да изразят почит неговият син и „велик наследник” Ким ІІІ и други високопоставени лица.

Тялото на Ким Чен Ир е в обикновен костюм цвят каки и е покрито с червено покривало, като главата на вожда лежи на бяла възглавница. Ковчегът е заобиколен от цветя. Тялото се намира в столицата Пхенян в Кимсусанския мемориален комплекс, известен като мавзолея на Ким Ир Сен.

AFP цитира държавната информационна агенция, че „Другарят Ким Чон Ун отдал дан на уважение към другаря Ким Чен Ир заедно с партията, правителството и високопоставени военни”.

Снощи северокорейските медии, в частност KCNA, разпространиха видеоматериали, на които граждани на КНДР дирижирано оплакваха смъртта на Ким Чен Ир.

Видеозапис с колективно оплакване на Ким ІІ може да се види на линка http://www.kcna.kp/userAction.do?action=videoindex&lang=eng&newsyear=2011&newsno=1281460
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2674730
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив