Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2011 07:25 - Портокаловият сок може да е вреден
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1303 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.12.2011 07:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Богатият на витамин С портокалов сок се смята за една от най-полезните напитки. Испански учени предупреждават, че соковете, които се предлагат в кафенета и ресторанти, могат сериозно да застрашат вашето здраве.
Освен полезните вещества в тях могат да присъстват и различни болестотворни микроорганизми, като салмонелата. Причината за появата им се дължи на неспазването на хигиената при приготовлението на соковете.
Един от водещите автори на изследването, професорът от университета във Валенсия Исабел Соспедра е анализирала 90 проби от портокалов сок от различни заведения в Испания. Оказва се, че в 43% от тях се съдържа високо ниво на опасни за здравето бактерии – салмонела, златист стафилокок и др. Тези опасни бактерии попадат в соковете заради недобре почистените сокоистисквачки и чаши. Също така е за предпочитане фрешът да не бъде съхраняван в метални съдове, а в стъклени. Най-добре е той да бъде изпит веднага след изстискването, за да не се загуби ползата от полезните му свойства. /БГНЕС /




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671589
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив