Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2011 12:34 - Светът се приготвя да посрещне Новата 2012 година
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 923 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Пищни новогодишни тържества се подготвят във всички столици по света. Лейди Гага ще поздрави нюйоркчани , а новогодишен концерт-спектакъл „Сцена под звездите” очаква софиянци.

В Лондон над 250 хиляди души се очаква да наблюдават на брега на Темза фойерверките в чест на Новата година. В Ню Йорк Лейди Гага ще натисне копчето за спускане на огромното кристално кълбо на Таймс скуеър, предаде БТВ.

В Русия пък започна една от най-дългите празнични почивки на планетата. Официалните институции и повечето фирми в страната затварят за 10 дни. След посрещането на новата година, почивният маратон продължава с очакването на Рождество Христово.

Руската православна църква чества празника на 7 януари. Така руснаците ще идат на работа едва на 9 януари. Празничната серия в страната обаче ще завърши на 14 януари, когато се отбелязва така наречената Стара Нова Година по Юлианския календар.

За 13-та поредна година на площад „Княз Александър І” в София ще се състои Новогодишен концерт-спектакъл „Сцена под звездите”, съобщиха от Столична община. Новогодишното шоу ще започне в 22.30 часа и ще продължи до 1.30 часа на 1 януари. Водещи ще бъдат Мария Силвестър и Силвестър Силвестров. Васил Найденов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, група „ТЕ”, група „Ахат”, Миро, Дивна, Криско, Скилър, Лилана, естрадно-духов оркестър „Севлиево”, балет „Веда Джуниър”, фолклорен ансамбъл „Гоце Делчев” - София и DJ Станчо ще забавляват присъстващите на площада, както и зрителите пред екраните. БНТ ще излъчи на живо по „БНТ1” и „БНТ Свят” концерт-спектакъла.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673433
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив