Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2012 14:53 - Трагедията в Японското - четвърта за посолството
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 924 Коментари: 0 Гласове:
0



Убийство, самоубийство и намушкване с нож предшестват днешната драма image Охранител се самоуби в сградата на японското посолство днес. Той се е прострелял с пистолет, който по всяка вероятност е негова собственост. Сигналът за инцидента е получен около 11.30 часа. Мъжът е на 23 години и е работил във фирма, която е наета от посолството за охрана, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Кървавата трагедия е четвърта за посолството. БЛИЦ припомня на читателите си защо според мнозина около Японското витае проклятие.

Редник от жандармерията се самоуби на 16 ноември 2001 година пред японското посолство със зачисленото му оръжие. 19-годишният Александър Александров от Кубрат, бил постови пред посолството на Ирак на ул."Антон Чехов" 21 в София. Той застъпил на пост в 21 ч., но неочаквано към 01.05 ч тръгнал към колегата си, който пазел посолството на Япония на близката ул. "Люлякова градина" 14. Двамата си поговорили, Александър изпушил една цигара, след което другият войник тръгнал да обикаля района си. Александров казал, че му е студено и влязъл в караулката да се стопли.

Минута след като Александър влязъл на топло, се чул изстрел. Колегата му го намерил окървавен, с дупка в челото. Александър след три седмици трябвало да се уволни. Предполага се, че причините за сомоубийството му са лични, знае е се, че семейството му било много бедно.

Японското посолство стана печално известно, когато на 27 ноември 1997 година 20-годишният редник Пламен Трайков бе убит на поста си. Разследването доказа, че е застрелян от двама ученици от Правец - Стоян Здравески и Димитър Джурков. Те убили редника, за да му вземат автомата, с който след това обраха две чейнджбюра и застреляха бодигард. По-късно Джурков се самоуби, а Здравески излежава присъда.

На 24 март 2001 година постовият пред посолството на Япония беше наръган с нож от бандит при опит да му вземе оръжието.
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2670765
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив