Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2012 10:38 - Standard & Poor's свали рейтингите на девет страни от еврозоната
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 701 Коментари: 0 Гласове:
0



Рейтинговата агенция Standard & Poor"s е понижила кредитните рейтинги на девет страни от еврозоната, се казва в прессъобщение на компанията. Сред тях се оказаха Франция и Австрия, които досега се намираха на най-високото равнище „ААА”. Сега те са понижени до „АА+” с негативна прогноза, което означава вероятност за по-нататъшно намаление.

Рейтингите на Италия и Испания са понижени с две степени – съответно от „А” до „ВВВ+” и от „АА-„ до „А”. И за двете страни се дава негативна прогноза.

Преоценка е направена за Малта, Словакия и Словения с един пункт, а за Кипър и за Португалия понижението е два пункта. От тях само за Германия и Словакия се дава позитивна прогноза.

Аналитиците в агенцията са обяснили понижението на рейтингите с мотив, че правителствата на тези държави не предприемат достатъчни мерки за преодоляване на системната криза в региона.

Agence France Presse съобщи, че представители на ЕС са подложили на критика решението на агенцията. Еврокомисарят по финансовите въпроси Оли Рен нарекъл действията на Standard & Poor"s „непоследователни” и изразил съжаление от понижението на рейтингите в момент, когато еврозоната в отговор на кризата предприема „решителни мерки по всички фронтове”.

Световните пазари реагираха на новината, като снижиха котировките. /БЛИЦ
 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673631
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив