Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2012 08:44 - Гард на Бойко пази Плевнелиев
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 664 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Стягат Тодор Коджейков за шеф на НСО  
Човекът, който от няколко години бди за сигурността на Бойко Борисов, ще оглави Националната служба за охрана. Женерал Тодор Коджейков, досегашен зам.-шеф на НСО, скоро ще стане началник на държавните гардовел Рокадата ще съвпадне с трансформирането на службата в агенция към Министерски съвет. Промяната е планирана отдавна, но се изчаква новият президент Росен Плевнелиев да влезе на "Дондуков" 2, съобщи "Стандарт".

Като шеф на службата Коджейков ще има грижата за охраната на държавния глава. Генералът е неотлъчно до Борисов още от 2006 г., когато сегашният премиер беше столичен кмет. Коджейков е минал през всички етапи от йерархията на НСО. Като лейтенант започва да охранява президента Желю Желев, а по-късно и неговия наследник - Петър Стоянов.

Кабинетът вече е готов със закони за НСО и разузнаването, които ще променят статута на двете служби.
"Не ги предлагахме досега, защото президентът Първанов щеше да го приеме лично, че едва ли не искаме да отнемаме правомощията му. Сега, когато дойде новият президент, ще отида специално при него с част от парламентарната група и министрите и ще предложим два нови закона - за НСО и за разузнавателната служба", заяви в началото на януари премиерът Борисов.

В момента НСО се води, че е на подчинение на президента, въпреки че няма закон, по който да работи и ясно да е регламентирано това. Неин директор е ген. Димитър Димитров. Преди да заеме този пост, той беше в охраната на президента Георги Първанов



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665979
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив