Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2012 08:05 - Арабски и израелски хакери мерят мускули
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове:
0



image Текстът на пробития сайт на борсата в Тел Авив Хакерът 0xOmar, претендиращ, че се намира в Саудитска Арабия, на 16 януари атакува сайта на фондовата борса в Тел Авив, съобщи Agence France Presse. Продължително време сайтът излъчвал текст, че е претоварен и молел да се направи опит за влизане по-късно. В резултат на DdoS-атаките сайтът на борсата се оказал недостъпен, обаче самата борса продължила нормално работата си. Агенцията съобщава, че впоследствие работата на сървъра е възстановена.

В понеделник за определен период е бил недостъпен и сайтът на израелската компания „Ел Ал”, съобщи Reuters.

Според Agence France Presse, преди началото на атаките 0xOmar е съобщавал за тях. По-рано той провел и други атаки в Израел.

Израелски блогер е съобщил, че проследил местонахождението на хакера – той живеел в Мексико, но произхождал от ОАЕ. 0xOmar отговорил по-късно, че указаните от блогера данни не са негови, а на негови жертви.

Израелският хакер 0xOmer, именуващ се по подобие на „саудитския” противник, публикува личните данни на 200 клиенти на интернет-магазините в Саудитска Арабия, като съобщи, че с това иска да възпре „арабските” хакери от атаки срещу израелски сайтове.

В отговор 0xOmar публикува поредната порция от кредитни карти на израелци и призовал „арабо-ислямските” хакери да се присъединят към кибер-войната против Израел. Agence France Presse съобщи, че скоро след това от територията на ивицата Газа е пробит сайтът на заместник външния министър на Израел Дани Аялона, който публично беше сравнил кибер-атаките с терористични актове.

На 13 декември от територията на Газа е пробит сайтът на израелската спасителна служба, като на екрана излизал текст „Смърт на Израел”. Същият ден вестник The Jerusalem Post съобщи, че израелската армия набира в свои кибер-подразделения представители на хакерски групи. Според изданието през последния месец на служба били приети 300 младежи, мнозина от които нямали завършено даже средно образование.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673525
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив