Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2012 07:21 - Росен Плевневиев и Маргарита Попова полагат клетва
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1180 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Новият президент ще направи първото си обръщение пред Народното събрание image Новоизбраните президент и вицепрезидент на Република България Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще положат клетва пред парламента. Заседанието на народните представители ще бъде от 10 часа. На церемонията ще присъстват президентът Георги Първанов, премиерът Бойко Борисов, министри от кабинета, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус и на държавни институции, главни редактори на медии. Поканен е и Негово Светейшество българският патриарх Максим.

Представителна гвардейска рота ще посрещне официалните лица пред централния вход на парламента.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще прочете решението на Централната избирателната комисия, с което Росен Плевнелиев и Маргарита Попова се обявяват за избрани за президент и вицепрезидент на България. След това двамата ще положат клетва пред парламента и ще подпишат клетвения лист. В пленарната зала ще прозвучат националният химн и химнът на Обединена Европа.

Росен Плевнелиев ще направи първото си обръщение пред Народното събрание. Слово ще произнесе и председателят на парламента Цецка Цачева.

Церемонията по полагане на клетвата ще завърши с обща снимка на централния вход на парламента на народните представители, новоизбрания президент и вицепрезидент и официалните гости.
 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. hristo27 - Трябваше ли президеншата да при...
23.01.2012 09:29
Трябваше ли президеншата да присъства на клетвата на Плевнелиев и вчера при официалното заемане на поста му?
Макар, че не е задължително по протокол.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665625
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив