Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2012 06:37 - Британците изливат гнева си върху имотните посредници с игра
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 812 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една от целите на играта е да покаже огромния брой на сделките с имоти, които се провалят заради лошо обслужване или липса на финансиране "Angry Buyers" дава възможност на всички, на които им е писнало от брокери, адвокати и експерти по ипотеки, да се позабавляват. В същото време обаче играта дава и шанс на хората да спечелят възможността да им бъде покрит наемът или ипотеката за шест месеца.

Една от целите на играта е да покаже огромния брой на сделките, които се провалят заради лошо обслужване или липса на финансиране.

По данни на компанията за правни услуги в сферата на недвижимите имоти и създател на играта In-Deed, в периода от септември до ноември миналата година е имало огромен скок на провалените сделки с имоти. Според експертите тази ситуация отказва все повече купувачи дори да се опитат да извършат сделка. 

За посочените три месеца са се провалили около 531 хил. сделки спрямо 394 хил. за трите месеца от декември 2010 г. до февруари 2011 г.

Според фирмата през последните шест месеца на 2011 г. вероятността дадена сделка да се провали е станала по-голяма от шанса тя да бъде осъществена. Провалът на сделката струва на купувачите средно 5 500 паунда, изчисляват експертите.

Наблюдава се и занижаване на обслужването от страна на експертите в имотния бранш, показват резултатите от проучване на компанията.

Почти една четвърт от купувачите (24%) споделят, че наетият от тях посредник не е успял да им издейства ипотека. За сравнение само 11% от респондентите, които сами са организирали покупко-продажбата на имот, твърдят, че са се сблъскали с такъв проблем.

Един от осем участници в проучването (12%) се е сблъсквал с юридически трудности. Близо 13% от тези респонденти съобщават за некомпетентност, закъснения и грешки от страна на адвокатите.

var $jsw_div="article_text"; var $jsw_active=true; var $jsw_pageid=2;


Тагове:   вестник,   Android,   медий,   Свят,   Facebook,   преса,   timeline,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. briagnews - Преди няколко месеца имах среща с шеф на Ключов клон на ГОЛЯМА банка в София
20.01.2012 11:55
На срещата предложих да работя заедно с кредитните инспектори за одобряване на заем за ипотека при покупка на имоти.
Комисионните, които банката ми дължи при сключен догов за заем с ипотека ще бъдат дадени като бонус на КУПУВАЧИТЕ.
За мен е важно сериозни и разумни купувачи да бъдат обслужвани от най-добрите инспектори и при най-добри условия.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673429
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив