Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2012 18:48 - Българин спасил над 500 души от „Коста Конкордия”
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 480 Коментари: 0 Гласове:
0



Първият механик на кораба направил 6 курса със спасителна лодка image Инж. Петър Петров Български член на екипажа е спасил над 500 пасажери от потъващия кораб „Коста Конкордия”. „Направих шест спасителни курса с лодката, която побира 150 човека. Първите три пъти беше пълна, след това в нея имаше по-малко хора, защото повечето от пасажерите вече бяха на брега. Това не беше трагедия, а просто вършене на работа, всеки правеше това, което трябва”, заяви днес във Варна първият инженер на кораба Петър Петров. Петров допълни, че е бил в банята, когато е усетил удар. След това веднага е действал съгласно инструкциите и е слязъл в контролния пулт за управление на кораба.

„След като проверих дизеловия генератор, усетих, че нещата стават критични – корабът се наклони и палубата видимо се отклони от хоризонталното си положение. Видях, че водата избива от входа на машинното отделение и залива палуба 0. В това време бях притиснат от тълпа пасажери, които отиваха към спасителните лодки, защото разбираха, че корабът потъва”, посочи Петър Петров.

Той потвърди, че екипажът, който е спускал лодките, е действал по инструкции. „Обстановката беше изключително сложна, защото корабът се наклони много, по палубата започнаха да се търкалят сандъци и посуда от ресторанта и ходенето по нея стана трудно”, каза още той.

Голямо успокоение за пасажерите е бил фактът, че корабът се намирал близо до брега. Това е и причината да няма голям хаос и паника. "Тези кораби имат много сигурни конструкции и не потъват бързо и лесно, затова не може да се каже, че нещата се развиха бързо", посочи още Петър Петров.

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673838
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив