Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2012 18:09 - Българинът в Афганистан – убит заради американски запис
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 982 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нападателят казал, че стрелял по войниците от френския контингент заради видеозаписа на който американски войници уринират върху телата на афганистанци image Сержант Симеонов

Афганистанецът, който застреля четирима войници от френския контингент в Афганистан, включително българина сержант Свилен Симеонов, заявил, че го е направил заради американски запис, съобщиха източници на афганистанските сили за сигурност.

Става въпрос за видеото, излязло на бял свят миналата седмица, на което се виждат американски морски пехотинци, уриниращи върху телата на убити талибански бунтовници.

"По време на първоначалните му разпити от френски войници той им казал, че го е направил
 

заради видеозаписа,

на който американски войници уринират върху телата на афганистанци", заяви офицер от афганистанската армия.

още по темата image Загиналият в Афганистан българин трябвало да се прибере до дни image 71 | image32541 21.01.2012 Българска жертва в Афганистан image 83 | image74282 20.01.2012 Саркози: Отиваме си, щом афганистански войници убиват наши image 16 | image10081 20.01.2012

 

Думите му бяха потвърдени от източник на разузнавателната служба и от източник, разполагащ с информация от афганистанското министерство на отбраната.

Нападателят застреля четиримата войници и рани други 15 в тяхна база в Източен Афганистан. Нападението беше извършено по време на тренировка, когато войниците не били въоръжени.
 

Талибаните

приветстваха действията на "патриотичния афганистански войник",
 

а по-късно обявиха, че той е бил вербуван от тях. Те увериха, че имат техни хора и на други важни позиции.
 

Вчера регионален талибански командир заяви, че случаи като разпространеното видео с американските войници увеличавали подкрепата сред афганистанците за групировката и вещаели още нападения.
 

Френският министър на отбраната Жерар Лонге, който пристигна вчера в Кабул, за да прибере телата на войниците, също заяви, че е получил информация, според която нападателят е подставено лице на талибаните.

Афганистанският президент Хамид Карзай обаче опроверга тези обвинения, като съобщи в комюнике, че атаката е "изолиран и единичен случай".

   



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2670801
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив