Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2012 07:49 - 110 души на кастинг при Плевнелиев
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 606 Коментари: 0 Гласове:
0



Служители на “Дондуков” 2 чакат „да” от новия президент image Росен Плевнелиев се захвана да пресява служителите на „Дондуков” 2 , които досега работеха за предшественика му Георги Първанов. Първия си работен ден новият президент стартира със срещи със секретарите и съветниците си, за да чуе техните мнения за бъдещата структура на администрацията и необходимостта от прекрояване на дирекциите в нея. Над 110 души, някои от които още от времето на Петър Стоянов, очакват „да” или „не” за трудовите си договори след смяната на караула в президентството, пише „Монитор”, позовавайки се на свои източници.

Първите укази, които държавният глава ще подпише, ще бъдат за назначаване на екипа му, обясни прессекретарят Мария Иванова. Тя уточни, че към момента са ясни само вече обявените 9 души, които Плевнелиев е привлякъл на „Дондуков” 2. Предстои екипът да бъде попълнен с още експерти. Близки до държавния глава прогнозираха, че реформата в администрацията ще бъде постепенна и няма да има масови уволнения и назначения, с изключение на експертния екип.

С укази на Георги Първанов от 22 януари вече са освободени всички секретари и съветници на досегашния президент. Това са близо 20 негови приближени и съпартийци, начело с Тодор Велев, когото Първанов неведнъж е определял като най-близкия си съратник в последните 20 години.

Официалната позиция на Велев беше ръководител на програмата на президента. С Първанов си тръгва и личната му секретарка Цветелина Канациева, която му носи пощата още от времето му на „Позитано” 20.

От същата дата, на която беше осъществена „смяната на караула” на „Дондуков” 2, прекратяване на договорите си са поискали и още 7-8 служители в администрацията. Толкова са и сигурните, че остават и в новия екип – предимно секретарки и чиновници на по-ниски нива. Всички останали – малко над 110 души – чакат „да” от Екатерина Захариева, след като тя бъде назначена за главен секретар.

Прессекретарят Мария Иванова уточни, че правомощията на Маргарита Попова няма да са сред първите укази на Плевнелиев. По конституция дейността на вицето се определя с указ на държавния глава. Досегашният вицепрезидент Ангел Марин отговаряше за помилванията и въпросите на гражданството.

 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665090
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив