Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 09:46 - Хилари Клинтън ще посети България
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1908 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Държавният секретар на САЩ ще разговаря с президента Росен Плевнелиев, премиера Борисов, външния министър Младенов и министъра на отбраната Ангелов image Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън в Бразилия, където двамата бяха за встъпването в длъжност на президента Дилма Русеф (снимка от 2 януари 2011 г.)

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън пристига в края на идната седмица в България, съобщи Агенция Франс прес.

Преди това госпожа Клинтън ще вземе участие в традиционната международна конференция в Мюнхен - най-престижният европейски форум по въпросите на сигурността  (securityconference.de).
 

В София Хилари Клинтън ще пристигне за първи път в качеството си на държавен секретар на 5 февруари.

Тя ще има срещи с президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, външният министър Николай Младенов и министъра на отбраната Аню Ангелов.

Очаква се да бъде обсъждано военното сътрудничество, съвместните действия на България и САЩ в Афганистан и в други сфери, засягащи международната сигурност.

В Афганистан, в рамките на мисията на НАТО, България е представена с 604 военнослужещи, напомня АФП.

 

Покана за визита на Хилъри Клинтън у нас отправи министър Николай Младенов по време на първата им среща във Вашингтон през октомври 2010 г.

През януари 2011 г. покана към г-жа Клинтън отправи и премиерът Бойко Борисов.

В Бразилия те разговаряха по време на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Дилма Русеф.

Борисов и Хилъри Клинтън потвърдиха тогава стратегическото партньорство между България и САЩ. Акцент в разговора си те поставиха върху енергетиката.

Ръководителят на американската дипломация изрази подкрепа за усилията на българското правителство за диверсификация на енергийните източници. Тя прие отправената й покана да посети страната ни.

Хилари Клинтън е идвала един път в България по времето, когато бе първа дама на САЩ - за конференцията "Жените на XXI век" на 11 и 12 октомври 1998 г.

Съпругът й, президентът на САЩ Бил Клинтън (1993-2001) гостува в София с дъщеря им Челси година по-късно - на 22 ноември 1999 г.
 




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. azot - Ха,за енергетиката а
02.02.2012 09:39
Искат да ни отровят водицата,това искат чрез енергетиката-хитро.Защо не споменават обаче в колко щата в америка е забранено добиването на шистов газ.И последиците от добиването му.Това ще унищожи цялата дунавска равнина.Трева дори няма да поникне след това.
цитирай
2. azot - ха,ако коментара не е положителен не го побликуват
02.02.2012 09:43
Ами това е тртетия ми коментар и много странно ,но в първите два обяснявах фаталните последици от добиването на шистов газ в дунавската равнина и за натравянето на едно от най голямите сладководни езера в европа,също и погубването на цялата равнина ,защото това ще онищожи целия поминък та,както ще натрови и хората на около
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665129
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив