Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 10:28 - Росен Плевнелиев: Трябва да се гордеем с поста на Станишев в ПЕС
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1692 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Росен Плевнелиев Усмивките в Брюксел са резултат от доверие и добре свършената работа. Европейското развитите на държавата означава да имаме ясна позиция и силен глас в Брюксел, защото там се кове бъдещото на Европа, следователно и на България. Това заяви новоизбраният президент на Република България Росен Плевнелиев в интервю за предаването ”Панорама” по БНТ, който бе на първо работно посещение като държавен глава в Брюксел. По думите му обаче европейската солидарност се вижда навсякъде в България. Плевнелиев подчерта, че 92% от българските общини, изпълняват проекти. “Трябва да се гордеем с позицията на Сергей Станишев, който оглави ПЕС. България трябва да надгражда доброто си име и репутацията, а не трябва да се плюем”, обяви държавният глава.

На въпрос за егоизма в Брюксел, Росен Плевнелиев заяви, че той вече отстъпва място на интеграцията.

По отношение на новия европейски фискален пакт, който по-рано днес бе подкрепен и в парламента, Плевнелиев заяви, че за първи път страната ясно работи в изковаване на решенията в Брюксел. По отношение на последните случаи с полицейско насилие в страната, президентът бе категоричен, че подкрепя чувствителността на обществото по тази тема.

„Радвам се, когато институциите взимат мерки, добави Плевнелиев. - Моята задача е да следя тези случаи, но аз не съм ежедневен коментатор. Гарантирам ви обаче, че по тази тема ще очаквам много ясен и категоричен прогрес. Ако има такъв, ще го кажа, а ако няма, пак ще кажа.”
 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. men - Кога Прелнелиев ще почете паметта на загиналите по времето на комунистическия режим у нас, както го ппизоваха интелектуалците?
28.01.2012 10:40
Изказване на Президент, но защо ме е срам от него?
цитирай
2. gocho52 - Щом казва...
28.01.2012 13:13
А Батко?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2671821
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив