Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2012 12:47 - Откриха кода на дълголетието в кръвта!
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1086 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   


Американските учени твърдят, че могат да кажат с точност 60-85 на сто дали едно лице ще живее сто години. Експертите „четат“ за дълголетието по генетичните вариации, открити при столетниците.

Чрез анализ на кръвта американските учени могат да кажат с точност от 60-85 на сто дали даден човек ще доживее стогодишнината си, съобщават от БГНЕС. Учените от Бостънския университет проучвали ДНК-то на 801 човека, всички на 100 години. Паралелно с тях е проучвана и група от 914 напълно здрави хора от различни възрасти, при които е установено съществуването на 281 генетични вариации като при столетниците.

Генетичните маркери помогнали на учените да направят преглед, от който да разберат дали хората ще живеят по-дълго от сто години. Точността на този преглед е от 60 до 85%. Учените смятат, че изолирането на ДНК при столетниците може да помогне и в откриването на нови методи за лечение на болести като деменция, сърдечни заболявания и др. Откритието показва още, че генетиката играе много по-голяма роля в дълголетието, отколкото се смяташе, но според учените голямо значение има и начинът на живот и на хранене.

   


Тагове:   анализ,   човек,   сащ,   код,   учен,   кръв,   ДНК,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665345
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив