Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2012 10:54 - Хляб на безсмъртието...............
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 837 Коментари: 0 Гласове:
1



 „ХЛЯБ НА БЕЗСМЪРТИЕТО” СЕ ХАРЧИ ПО 6 ЛЕВА  Суперхраната на бъдещето съставена от зърна на лимец
image image image image image image image image image Хлябът, който са яли богопомазаните, царете и фараоните в древни времена, вече се произвежда у нас. Известните и богатите са луднали по изтънчената храна на безсмъртните и са посели семето й у нас. За парче хляб те дават по 6 лева, но се надяват, че ядейки само от него, ще имат по-дълъг и зравословен живот и ще са по-красиви и слаби. Известен още като „хляба на фараоните”, той се замесва със специалното жито лимец, което е древно колкото света.

Ценното жито се е отглеждало в Древен Египет. От него тогава приготвяли питки за фараоните. По-късно и траките го засаждат по българските земи. Специфичното при лимеца е, че обвивката му е много плътно прилепнала към зърното и трябват специални машинки за отронването й. Качествата му в една филия могат бързо да заситят всеки. Хранителните му стойности спокойно изместват месото от менюто ни, разказват пред „Телеграф” производители.

Капризите на българските богаташи стигат дотам, че някои от тях са се снабдили с древното жито и са го посадили в собствените си дворове. Покълналите зърна на лимеца се превръщат в суперхрана на бъдещето. Учените все още не могат да обяснят защо при покълването им неколкократно се увеличават магнезият, манганът и цинкът.


Тагове:   хляб,   живот,   храна,   Супер,   вечен,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665077
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив