Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2012 10:22 - Воден ад...........
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 822 Коментари: 0 Гласове:
0



 Воден ад: скъса се язовирна стена на яз. Иваново, водата заля с. Бисер; хората в паника Понеделник, 6 Февруари 2012

A+

A-

   image Хора в паника плачат по телефона; деца се катерят по покривите; преливната вълна е била над 3 метра; животът на хората е застрашен; в село Бисер има до 100 къщи. Гражданска защита е потърсила помощ от военно-въздушните сили.

Не мога да си събера мислите, скъса се язовирна стена в язовир Иваново, ние сме на последния етаж в с. Бисер, на 10 километра от Харманли и на 8 от Любимец, мисля, че няма да оживеем, изплака в паника по телефона по БТВ Елена Вутова, жена от селото. Нещата са за хеликоптер или за лодки, каза тя.

В селото има поне 1000 души. Жената каза, че къщата е на два етажа. Докато тя говореше, отново идвала преливна вълна. Това е ад, Златоград е просто нищо в сравнение от това.

Животът на хората от поречието на реката е застрашен, продължи жената в истерия.

Не е възможно да се стигне до нас, преливната вълна е над 3 метра, каза съпругът на жената. Той потвърди, че са на втория етаж на къщата. Преди 15 минути ги заляла вълната, осведоми той. Мъчим се да оцелеем, нещата са много зле, добави той на фона на голяма паника.

Обстановката е сериозна, два екипа пътуват натам, военно-въздушните сили правят всичко възможно да пратят хеликоптер от Крумово, каза гл. комисар Н. Николов. Той не можа да потвърди, че е скъсана язовирна стена. Към момента не смятам, че друго село, освен Бисер е под вода, каза той и призова да се запази спокойствие и хората да се качат на високите места по къщите или по хълмовете на селото.

Областният управител на Хасково Ирена Узунова каза, че няма информация за пострадали хора, но натам тръгват лодки.

Дано издържат постройките, това са кирпичени къщи, каза по телефона човек от Бисер, който разказа, че деца се катерят по покривите. В течението на реката водата е изключително силна и влачи огромни дървета, добави той.


Тагове:   вода,   язовир,   стена,   спасение,   село,   паника,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665580
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив