Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2012 09:00 - Кучето ви кашля - разберете защо!
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 1335 Коментари: 0 Гласове:
0



 


Кучешката кашлица е симптом на заболявания, протичащи с различна интензивност, част от които могат да се оказаж сериозни за здравето на домашния любимец.

Освен индикатор за възникващи проблеми с дихателната система, кашлицата може да се дължи и на метаболитни проблеми, болка, сърдечни проблеми, алергени, погълнати твърди частици.

Ако кучето започва регулярно да кашля през нощта, това най-вероятно се дължи на сърдечни заболявания.

Кашлицата с отделяне на течност в повечето случаи се свързва с пневмония.

При хронична кашлица е редно да се направи рентгеново изследване и да се вземат секрети за диагностика.

Хроничната кашлица, протичаща с отделяне на секрети и кръв изисква бронхоскопия. Процедурата се извършва под упойка и не е болезнена за кучето.

Домашното лечение се допуска само когато кашлицата е незначителна и не е придружена с отделяне на слуз, кръв или невъзможност за дишане.

Част от домашните любимци са алергични към цигарен дим, аерозолни инсектициди, почистващи препарати, домашна прах, парфюми и други продукти на химическата промишленост.

При лечение на кучета с бактериални инфекции е добре да се избягват потискащи кашлицата лекарства.

Ако кучето има суха кашлица, един топъл душ ще му се отрази добре. Парата в банята се отразява добре. Важно е да се отбележи, че когато къпем кучето, е добре помещението да е с повече пара и да не се пуска вентилатора.

Често кучетата започват да кашлят поради погълнати малки частички трева, храна, семена. Те са достатъчно малки, за да попаднат в бронхите. Добрата новина е, че голяма част от тях се изкашлят скоро след попадането им. Ако заседнат в бронхите, те причиняват подуване, кашлица и отделяне на секрети.

Внезапно започнало кашляне с повръщане на трева или други малки предмети показва вдишване на чуждо тяло. Наличието на паразити в белите дробове също причинява подобни симптоми.

При така наречените toy-dogs затлъстяването е предпоставка за развитие на хроничен бронхит. Такива животни се нуждаят от диета и лечение, назначено от ветеринарен лекар. Противопоказно е да ги излагате на цигарен дим. В повечето случаи се повлияват добре от бронходилататори – аминофилин, теофилин, кортикостероиди, антибиотици
.



Тагове:   куче,   човек,   болест,   кашлица,   цигари,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675776
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив