Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 08:12 - В такситата вече ще се плаща и електронно
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0



 Иновативна система, с помощта на която таксиметровите компании в България ще могат да организират 100% от бизнес процесите си, разработват от „М-Тел“, съобщиха от компанията.

Във фокуса на дружеството през 2012 г. ще бъдат технологични решения в областта на автомобилната индустрия, като първото от тях е M-Tel Taxi Manager - иновативна система, с която таксиметровите компании в България вече могат да организират 100% от бизнес процесите си, съобщават още от там.

Услугата включва таблет за автомобила, софтуер и комуникационна среда в пакет. С нея компаниите имат възможност с лекота да обработват и изпращат поръчки, да районират и разпределят шофьорите.

Таблетите в автомобилите разполагат с GPS и специално приложение, което позволява да бъдат проследявани нередности и измами, да се наблюдава поведението и представянето на шофьора.

Чрез тях се получават известия за събития на пътя като задръствания и ремонти. Клиентите също са улеснени – те ще могат да заплащат с клиентски карти и електронни ваучери. Върху таблетите могат също да бъдат излъчвани рекламни клипове и промоции.

M-Tel Smart Car е другото технологично решение, разработвано от телекома, съвместно с партньори и неговото подразделение GPS България.

Благодарение на него автомобилите съвсем скоро ще станат по-умни и ще улесняват ежедневието и работата както на самите водачи, така и на производители, застрахователи, сервизни центрове, посочват още от „М-Тел".

Посредством допълнително устройство в превозното средство ще се осъществява дистанционно наблюдение и диагностициране на автомобила седем дни в седмицата, 24 часа в денонощието, независимо от неговото местоположение.

Със системата могат да бъдат предотвратени сериозни технически проблеми по превозното средство чрез незабавно сигнализиране на сервизния център за възникнало събитие.

Устройството предава в реално време данни за наличните проблеми в контролерите, отчетени от бордовия компютър, текущата скорост и пробега на конкретното превозно средство, следи за оборотите и температурата на двигателя и дори за количеството изгорели емисии.

M-Tel Smart Car повишава ефективността на сервизите и позволява технически мониторинг на огромни групи автомобили, уточняват от компанията създател.

При възникване на проблем или пътнотранспортно произшествие клиентът има гарантирана асистенция.

Другите области, в които телекомът ще съсредоточи усилията си през годината, са облачните услуги, мобилните приложения, проектите в партньорство с правителството и публичния сектор, банкирането и финансите, добавят от „М-Тел“.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665462
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив