Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2012 09:07 - Кметството показа собствеността и данъците на столичани
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове:
0



 
image image image image image image image image image Столичната община показа, че може да замести достойно Сметната палата и данъчните, взети заедно.  Тя “освети” собствеността и дължимите налози на столичани, като направи данните достъпни за всеки чрез собствения си сайт sofia.bg, съобщи "Труд".

“Бариерата” е ЕГН-то, но то може да бъде научено от всеки избирателен списък, търговския регистър или правно-информационните системи.

Чрез новата си услуга за електронна справка за местните данъци и такси общината на практика огласи куп лични данни - точните адреси на имотите и регистрационните номера на колите. Включително и на цялата власт, която има движима и недвижима собственост в София.

От сайта например е видно, че премиерът Бойко Борисов, който е известен любител кучкар, всъщност няма нито един домашен любимец като своя собственост и не дължи налог. Вицепремиерът Цветан Цветанов пък дължи данък от 600 лева за имот в “Изгрев”. 

В правителството най-голям е дългът на министъра на културата Вежди Рашидов - за тази и предишни години той е натрупал над 1800 лв. дължими налози и такси. Никакви имоти на свое име в София няма външният министър Николай Младенов. А просветният шеф Сергей Игнатов е забавил да внесе - 380 лева.

Друг бивш премиер - Иван Костов, дори е надвнасял за имотите си. По общо 5 партиди на един и същ адрес в Драгалевци той ще плати тази година 387,79 лева. За две от партидите обаче задълженията му са нулеви. Надвнесената в предишни периоди сума е 81,56 лева.

На Костов се води и имот в Мало Бучино, община “Овча купел”, но данъкът за него е минимален - 3,85 лв., а такса смет е 3,29 лева. По още една партида - за апартамент в “Лозенец”, Костов има нулеви задължения. За него също е надвнесена известна сума - 11,35 лева.

Само един апартамент ( но пък какъв!), се води на Ахмед Доган. За жилището си в “Красно село” той ще плати данък от 595,10 лв. и такса смет от 507,82 лв. - общо 1102,92 лв.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675057
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив