Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2012 08:53 - Трагедия в Полша: жп катастрофа отне 14 живота; поне 60 са ранени
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 707 Коментари: 0 Гласове:
0



 Двата влака са се движели по една и съща жп линия. Единият е пътувал от Краков за Варшава, а другият - от столицата. Сред ранените пътници има украинци. Причините за объркването са неясни; не се изключва и човешка грешка.

Най-малко 14 души са загинали и около 60 са ранени при тежка железопътна катастрофа в Полша. Близо 40 от ранените са в сериозно състояние и са приети в болници. Спасителната операция продължава. По данни на медиците всички или почти всички, които са подавали признаци на живот са извлечени изпод преобърналите се вагони.

 

На мястото на трагедията пристигнаха премиерът Доналд Туск, министърът на вътрешните работи Яцек Чихоцки и министърът на транспорта Славомир Новак. "Това е най-голямата катастрофа в Полша от доста години насам", подчерта премиерът Доналд Туск, който изрази опасения, че броят на жертвите може да се увеличи на 15 и не изключи варианта за човешка грешка, причинила катастрофата, предаде Ройтерс.

 

Сред ранените пътници има украинци. В двата сблъскали се влака е имало и французи и испанци, но очевидно никой от тях не е бил ранен, отбелязва Франс прес.

 

Общо 350 души са пътували с двата злополучни влака в момента на катастрофата, станала в събота вечерта в 21,00 часа местно време в района на град Шчекочини, в Южна Полша. Сблъсъкът е бил между влака от Варшава за Краков, който е имал 4 вагона и влака между Пшемишъл и Варшава, който е имал 6 вагона. Двата влака са се озовали един срещу друг на един и същи коловоз, съобщи полската компания за железопътен транспорт.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2675737
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив