Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2012 10:59 - Съветник на Георги Първанов се облажил с 480 000 лв
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове:
1



 Скандалът с раздаваните бонуси на държавни чиновници се разраства лавинообразно. Данните излязоха от територията на сегашното управление на ГЕРБ и добиха абсурдни размери.
В сряда премиерът ще разкрие какви бонуси и допълнителни възнаграждения са получавали заместник-министри от Тройната коалиция и съветници на експрезидента Георги Първанов.

В ексклузивно интервю за Блиц министър-председателят обясни пред Соня Колтуклиева защо се налага да удължи срока за връщане на бонусите, който той самият бе определил за понеделник, 5 март.

”Тези суми са взети законно, подчертавам - законно. Но партия ГЕРБ смята, че е морално да бъдат върнати. Показахме, че дори когато сгреши по някой въпрос, ГЕРБ има сили да си признае публично, да поправи грешките и да направи каквото е необходимо, за да отговори на обществения интерес. ГЕРБ е първата и единствена партия досега, която задължава своите политически ръководители в държавната администрация да връщат бонуси. Редовите служители няма да връщат никакви пари - това трябва да бъде ясно. Работата на държавната администрация стана още по-тежка и отговорна във връзка с усвояването на средствата от еврофондовете", каза премиерът Борисов.

- Бившият президент Георги Първанов Ви нападна: "ГЕРБ губи битката на територията на морала. ГЕРБ дойде на власт с идеята да бъдат моралният съдник, менторът в българското общество. Но ще трябва да се раздели окончателно с тази роля, защото това очевидно е политика на ГЕРБ." Човекът, който измени на собствената си партия и който Ви молеше да не се кандидатирате за президент през 2006-а, сега ви дава морални уроци - нахално е! Но това е друг въпрос. Прав ли е Георги Първанов за бонусите?


- Да погледнем фактите. Бившият заместник-министър на финансите и впоследствие съветник на г-н Първанов в президентството Кирил Ананиев е взел 480 000 лева допълнителни "стимули" от бордове, комисии и т.н.. Как ви се струва това?! Във времето на тежка икономическа криза, когато хората мизерстваха... В сряда ще отида при журналистите, акредитирани в Министерски съвет, и ще им покажа всички справки: кой колко се е облажил по време на Тройната коалиция - тогава ще говорим за "морала" на Чавдар Георгиев, бивш заместник-министър на екологията, на Корнелия Нинова, бивш заместник-министър на икономиката и на останалите им колеги. Я да си припомним как работеше администрацията на Тройната коалиция, та се стигна дотам да ни спрат парите по еврофондовете, от които България имаше вопиюща нужда. Питам се, Ахмед Доган ще има ли доблестта да върне милионите от т.н. консултантски договор за "Цанков камък"?! Съдът постанови, че ги е придобил законно. Но морално ли е? Това е въпросът. Затова ще оставим отворена банковата сметка за всички онези, които проявят съвест и морал и решат да върнат парите, придобити от допълнителни възнаграждения в държавната администрация от 2005 г насам. С радост ще поздравя всеки, който го направи!

- Защо удължихте срока за връщане на бонусите?


- Защото има много хора, които не са в състояние да върнат парите, взети през 2009,2010 и 2011 година - похарчили са ги за домакинствата си. На тях им се налага да кандидатстват за кредити, да искат заеми от близки и роднини. Това изисква време. 



Тагове:   ново,   Гоце,   бТВ,   мафия,   Кунева,   пари,   Гергов,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2673671
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив