Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2012 18:54 - Македонски вестник надуши скандал: В ЮНЕСКО ври; Бокова е на топа на устата
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 746 Коментари: 0 Гласове:
2 Ирина Бокова, председател на ЮНЕСКО, е подложена на натиск и атаки в организацията заради проблеми с финансирането. Тези атака идват от страна на двата синдиката на работещите в ЮНЕСКО.

"Во УНЕСКО врие како во кошница. Генералниот директор, Бугарката Ирина Бокова, е прозвана од двата синдикати на вработените од УНЕСКО, со остри зборови", пише дословно македонският вестник "Вечер".

Всъщност проблемите започват, след като Палестина се присъедини към ЮНЕСКО, а САЩ и Канада обявиха несъгласие с това решение и веднага изтеглиха парите си от организацията. В резултат на това сега ЮНЕСКО се оказа с далеч по-малък бюджет - липсва му почти една четвърт от общата сума, с която е разполагала досега.

"Генералният директор и държавите-членки изискват от нас да направим повече с по-малко: но нека да поискаме от тях да направят повече с по-малко политика!", се казва в съобщение на двата профсъюза на работещите в ЮНЕСКО. ("Генералниот директор и земјите-членки бараат од нас да направиме повеќе со помалку: ајде да побараме од нив да направат повеќе со помалку политика!", се вели во соопштението од двата синдикати до кои ексклузивно дојде ВЕЧЕР", пише македонското издание, надушило скандала.)

Самата Бокова вече е представила стратегия за справяне с по-малко финансови ресурси, в която се препоръчва децентрализация на определени дейности, подкрепа от донори и привличане на нови информационни и комуникационни технологии.Гласувай:
2
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2187247
Постинги: 1604
Коментари: 1099
Гласове: 8420
Спечели и ти от своя блог!
Архив