Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 17:18 - АРЕСТУВАХА ЦАРИЦАТА НА ДЖЕБЧИЙКИТЕ В ПЛОВДИВ
Автор: platttonnn Категория: Новини   
Прочетен: 781 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Криминалисти от Шесто районно управление за пореден път задържаха 50-годишна жена за кражба. При обиск на обитаваното от нея жилище били открити вещи - обект на престъпление. Известната на полицията С.Д. от Пловдив, която не притежавала документ за самоличност и пребивавала в кв. „Овча купел" без адресна регистрация, крадяла и мамела в столицата, Самоков и Пловдив.

На 21 февруари собственичка на лек автомобил „Мерцедес" съобщила в полицията, че около обяд паркирала в района на минералния извор в кв. „Горна баня". След 15 минути заварила колата с разбито стъкло, а дамската й чанта, оставена на седалката, била открадната. Скоро след това жената получила обаждане от банката, че някой се опитал да изтегли пари от дебитната й карта. В хода на разследването служителите на реда установили, че това е известният на полицията В.М. /36 г./ от столичния ж.к. „Люлин".

Полицаите го задържали на домашния адрес и той признал, че се опитал да изтегли пари с чуждата карта. В обяснението си мъжът разказал, че в деня на престъплението двамата с неговата позната С.Д. били в кв. „Горна баня" и видели собственичката на мерцедеса, която тъкмо паркирала. С.Д. взела импулсивно решението да разбие с отвертка стъклото и да открадне дамската чанта с мобилен телефон „Самсунг, документи, дебитна карта и други вещи.

Авторката на престъплението била задържана в къща в кв. „Овча купел". При обиск в жилището служителите открили отнетата от С.Д. дамска чанта и вещите в нея. С.Д. и В.М. били задържани в Шесто РУП с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, на 50-годишната било повдигнато обвинение по чл. 195 ал.1 с мярка „подписка".  



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: platttonnn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2665283
Постинги: 1603
Коментари: 1103
Гласове: 8435
Спечели и ти от своя блог!
Архив